VIDEO: Najskôr rozhodca odmával ofsajd, verdikt však zmenil. Hancko sa teší z gólu

Dávid Hancko.
Dávid Hancko. (Autor: X/Feyenoord Rotterdam)
Sportnet|18. aug 2024 o 16:05

Strelil prvý gól v úvodnej sezóne.

ZWOLLE. Slovenský obranca Dávid Hancko strelil svoj prvý gól v novej futbalovej sezóne.

V druhom kole holandskej Eredivisie zvyšoval skóre na 3:0 pre svoj tím Feyenoord Rotterdam, ktorý hral na ihrisku Zwolle.

Rodák z Prievidze prispel k jednoznačnému triumfu Feyenoordu Rotterdam, ktorý deklasoval domácich po výsledku 5:1.

Hancko si výborne nabehol na priamy kop Calvina Stengsa, ktorý mu pristál na kopačke a Slovák len usmernil loptu do brány.

(Autor: SofaScore)

Rozhodca najskôr gól zrušil, no po dlhšom skúmaní systémom VAR ho nechal v platnosti. O niekoľko minút neskôr si Hancko pripísal aj žltú kartu.

V minulej sezóne sa v Eredivisie presadil päťkrát a najviac sa mu darilo v ročníku 2021/2022, keď v drese Sparty strelil sedem ligových gólov. 

VIDEO: Gól Davida Hancka

Okrem Hancka sa presadili ešte aj Igor Paixao, Calvin Stengs a dvakrát aj mexický kanonier Santiago Giménez, ktorého cenovka je 40 miliónov eur. Za domácich už len v závere prikrášlil skóre Filip Krastev.

Holandská Eredivisie sa začala o týždeň skôr ako ostatné top ligy sveta. V úvodnom zápase Feyenoord nezvíťazil, keď na domácej pôde remizoval s Willem II 1:1.

Tabuľka Eredivisie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Eredivisie»VIDEO: Najskôr rozhodca odmával ofsajd, verdikt však zmenil. Hancko sa teší z gólu