Slovenská stopérska dvojica v La Lige? Česká tenistka prezradila pikošku

Dávid Hancko a Kristýna Plíšková.
Dávid Hancko a Kristýna Plíšková. (Autor: instagram/kristynapliskova)
Sportnet|23. aug 2022 o 20:15

Dávid Hancko a Martin Valjent mohli byť spoluhráčmi v RCD Mallorca.

PRAHA. Stabilný člen slovenskej reprezentácie, kapitán českého veľkoklubu AC Sparta Praha a kvalitný univerzál. Dávid Hancko má parametre, ktoré zaujali viaceré futbalové veľkokluby.

Dvadsaťštyriročný obranca napokon kývol na ponuku z holandskej Eredivisie. Stal sa najdrahšou posilou Feyenoordu v histórii a zaradil sa medzi najdrahších slovenských futbalistov.

Hancko mal však na stole aj ponuky z lukratívnejších súťaží, hovorilo sa o španielskej La Lige či francúzskej Ligue 1. Napokon vyhral tento prestupový súboj klub z Rotterdamu.

Svojím rozhodnutím však nepotešil ani manželku Kristýnu Plíškovú. Tridsaťročná tenistka, ktorá rozmýšľa o návrate na dvorce, mala vyhliadnutú lepšiu destináciu.

„Nie, že by som z Rotterdamu bola smutná, ale boli tam ponuky z lepších destinácií. Pre mňa a pre tenis. Ale pre Dávida je to asi najlepšia voľba,“ povedala v rozhovore pre livesport.cz a pokračovala:

„Bola tam Malorka, tú som chcela najviac. Bol tam turnaj, aj ďalšie menšie, kde by som chcela zase nejak začať hrať tenis, a je tam akadémia Rafu Nadala. Na to som tlačila. Boli tam aj iné ponuky, ale Dávid si stál za Feyenoordom. Asi sa nič moc iné neriešilo, takže mám smolu,“ smiala sa Plíšková.

Prestup do španielskeho tímu RCD Marlloca by bol zaujímavý aj pre slovenského fanúšika. V defenzíve účastníka La Ligy by sa totiž stretli hneď traja reprezentanti.

V Malorke pôsobí brankár Dominik Greif, ktorý má dlhodobé zdravotné problémy a pravidelne zaň hráva stopér Martin Valjent. S Hanckom by mohli prípadne vytvoriť stopérsku dvojičku.

Plíšková a Hancko majú trojmesačného syna Adama, zosobášili sa pred polrokom. Teraz ich čaká zmena prostredia, keďže doteraz spolu bývali v Prahe.

Bývalá 44. hráčka svetového rebríčka v rozhovore potvrdila, že ešte kariéru neukončila, hoci ju bude musieť skĺbiť s úlohou matky. Podporuje ju v tomto rozhodnutí aj slovenský futbalista.

Čiastočne sa vráti najskôr až v budúcej sezóne. „Kvôli sestre stále pozerám na všetky turnaje a vravím si: tam som ešte vlani bola,“ vraví o sestre Karolíne, minuloročnej finalistke Wimbledonu a aktuálne 22. hráčke sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Slovenská stopérska dvojica v La Lige? Česká tenistka prezradila pikošku