Dani Alves nekončí. Po odchode z Barcelony bude hrať o trofej proti nej

Dani Alves v drese FC Barcelona.
Dani Alves v drese FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|22. júl 2022 o 11:30

Odchádza do mexického klubu Pumas UNAM.

BRATISLAVA. Brazílsky futbalista Dani Alves odišiel ako voľný hráč zo španielskeho klubu FC Barcelona a jeho novým pôsobiskom bude mexický klub Pumas UNAM.

Ako uviedol účastník tamojšej najvyššej súťaže na svojom twitteri, 39-ročný obranca s ním podpísal zmluvu na jeden rok s ročnou opciou.

Alves odohral za katalánsky veľkoklub 14 zápasov v sezóne 2021/2022 a strelil v nich jeden gól. V Barcelone pôsobil aj v rokoch 2008 až 2016 a získal s ňou väčšinu zo svojich 44 trofejí, s ktorými je najúspešnejším hráčom histórie.

S "blaugranas" sa tešil zo šiestich titulov v La Lige a troch triumfov v Lige majstrov.

V kariére si obliekal aj dresy FC Sevilla, Juventusu Turín a Paríža St. Germain. Dvakrát sa stal šampiónom francúzskej Ligue 1 a raz uspel aj v talianskej Serie A.

Skúsený pravý obranca odohral aj 124 stretnutí za brazílsku reprezentáciu a skóroval v nich osemkrát.

Na vlaňajších OH v Tokiu získal s národným tímom zlatú medailu, v minulosti zaznamenal aj po dve prvenstvá v Pohári konfederácii a na juhoamerickom šampionáte Copa América.

Alves by sa mohol stretnúť so svojimi bývalými spoluhráčmi z Barcelony v priateľskom zápase o Trofej Joana Gampera, ktorý Katalánci odohrajú 6. augusta práve proti Pumas UNAM.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Dani Alves nekončí. Po odchode z Barcelony bude hrať o trofej proti nej