Špekulácie sú realitou. Ronaldo podpísal zmluvu v Saudskej Arábii

Cristiano Ronaldo na MS vo futbale 2022.
Cristiano Ronaldo na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|30. dec 2022 o 20:35 (aktualizované 30. dec 2022 o 22:50)

Za sezónu môže zarobiť až 200 miliónov dolárov.

BRATISLAVA. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal oficiálne novou posilou saudskoarabského Al-Nassr FC. Klub potvrdil podpis zmluvy s 37-ročným útočníkom v piatok na svojej twitterovej stránke.

"Píše sa história. To to nie je iba podpis, ktorý bude inšpirovať klub k väčším úspechom, ale bude zároveň aj inšpiráciou pre celú saudskoarabskú ligu, národ a budúce generácie, pre chlapcov a dievčatá, aby sa neustále zlepšovali.

Vitaj, Cristiano, v novom domove," uviedol klub na sociálnej sieti, kde zároveň pripojil fotografiu Ronalda pózujúceho s novým dresom s číslom sedem.

"Už sa teším, ako budem objavovať novú futbalovú ligu v novej krajine," vyhlásil Ronaldo. Podľa agentúr AFP a AP vyprší jeho zmluva v júni 2025.

Zahraničné média už skôr avizovali prestup hviezdneho futbalistu. Novinár z CBS Sports Ben Jacobs na twitteri dokonca uviedol, že základný plat portugalského futbalistu by mal byť 75 miliónov dolárov.

"Je to približne tretina celkového balíka. Ronaldo môže zarobiť takmer 200 miliónov dolárov za sezónu so všetkými komerčnými príležitosťami," doplnil.

Ronaldo naposledy pôsobil na Old Trafford. S klubom Manchester United sa však po medializovanej kauze dohodol na vzájomnom ukončení spolupráce.

Denníka Marca dodáva, že Ronaldo mal byť s klubom Al Nassr v kontakte už počas MS v Katare, kde Portugalsko stroskotalo vo štvrťfinále na Maroku.

Al-Nassr je deväťnásobný majster Saudskej Arábie. Tím trénuje Francúz Rudi Garcia, bývalý kouč AS Rím, Lyonu či Marseille.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Špekulácie sú realitou. Ronaldo podpísal zmluvu v Saudskej Arábii