VIDEO: Ďalší hviezdny výkon Palmera. Proti Brightonu strelil štyri góly

Cole Palmer.
Fotogaléria (14)
Cole Palmer. (Autor: REUTERS)
REUTERS|28. sep 2024 o 18:33 (aktualizované 28. sep 2024 o 20:21)

Stal sa prvým hráčom, ktorému sa to podarilo v prvom polčase.

LONDÝN. Cole Palmer z Chelsea strelil v prvom polčase štyri góly, vrátane úžasného priameho kopu z diaľky a penalty, pri sobotňajšom víťazstve 4:2 v Premier League nad Brightonom a Hove Albion.

Fotogaléria: Cole Palmer strelil Brightonu štyri góly

Chyby brankárov na oboch stranách, vysoké obranné rady a rýchle protiútoky prispeli k napínavému stretnutiu, v ktorom francúzsky útočník Brightonu Georginio Rutter poslal hostí do vedenia v siedmej minúte pred 11-minútovým hetrikom 22-ročného Palmera.

Carlos Baleba v 32. minúte po druhej chybe bývalého brankára Brightonu Roberta Sancheza vrátil Brightonu gól a krátko pred prestávkou Palmer z dokonale načasovanej asistencie Jadona Sancha zvýšil na štyri.

Rozbehnutý Palmer, ktorý v prvom polčase trafil aj žrď, sa stal prvým hráčom, ktorý strelil štyri góly v prvom polčase zápasu Premier League, a v druhom polčase mohol pridať piaty, ale loptu poslal len do brankára Barta Verbruggena.

"Mohol som mať päť alebo šesť gólov," povedal pre BBC. "Keď som nevyužil prvú šancu, bol som naštvaný, ale pri spôsobe ich hry a ich vysokej línii som cítil, že budeme mať viac šancí," povedal.

Palmer trafil žrď a jeho gól bol zrušený pre ofsajd v šialenom prvom polčase, v ktorom žiaril. V druhom polčase tiež netrafil odkrytú bránku a skryl si tvár z frustrácie.

"Manažér nastavil dobrý herný plán, vedeli sme, ako ich napadnúť prvými prihrávkami zozadu," povedal Palmer, ktorý je mimo ihriska rovnako sebavedomý a dominantný na ňom.

"Tri body sú to, čo sme potrebovali, a to sme aj dostali," dodal.

Výsledok vyniesol Chelsea na tretie miesto v tabuľke a ukončil neporaziteľnosť Brightonu v tejto sezóne.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»VIDEO: Ďalší hviezdny výkon Palmera. Proti Brightonu strelil štyri góly