Calzonu takmer roztrhlo. Rozhodca bol najslabší na ihrisku, hneval sa expert

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. (Autor: TASR)
Michal Šášky|17. nov 2022 o 21:30

Keď Duda rozpažil, diali sa veci.

PODGORICA. Nikola Krstovič z Dunajskej Stredy bolo pred zápasom najskloňovanejšie meno. Čiernohorský útočník čelil krajine, kde pôsobí na klubovej úrovni.

Cez defenzívu okolo Milana Škriniara sa však nedokázal výrazne presadiť. Naopak, kúsok od honoru hviezdy zápasu bol slovanista. Juraj Kucka si pripísal gól aj asistenciu.

Slovenskí futbalisti dvojgólový náskok neudržali a iba remizovali. Rovnako ako proti Nórsku (0:2) či nedávno proti Azerbajdžanu (1:2) nezvládli záver stretnutia.

Oba zásahy strelil stopér Stefan Savič, kapitán Čiernej Hory. Tridsaťjedenročný obranca Atlética Madrid nikdy predtým nestrelil dva góly v jednom reprezentačnom zápase.

„Tak skúsené mužstvo musí vedenie 2:0 udržať,“ vravel v štúdiu RTVS expert Peter Ďuriš.

Tréner Francesco Calzona aj po treťom zápase na lavičke Slovenska čaká na víťazstvo. Možno si musí počkať na Mareka Hamšíka, ktorý sa v nedeľu proti Čile (20. novembra o 13:30) lúči s reprezentačnou kariérou. Jeho skúsenosti možno aj dnes tímu chýbali.

Po zápase však bol najhlasnejšou témou niekto iný - Irfan Peljto. Tridsaťosemročný rozhodca z Bosny a Hercegoviny čelil kritike.

Slováci zvládli len polhodinu

Hráči spod Tatier sa stále zžívajú s talianskym realizačným tímom, tréningami, herným prejavom a taktickými variantami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Calzonu takmer roztrhlo. Rozhodca bol najslabší na ihrisku, hneval sa expert