Neapol si chce poistiť gruzínskeho Maradonu, krúžia okolo neho európske veľkokluby

Chviča Kvaracchelia.
Chviča Kvaracchelia. (Autor: Twitter Fabrizio Romano)
SITA|28. feb 2023 o 16:32

Gruzínsky futbalista pritom prišiel do klubu len pred sezónou.

BRATISLAVA. Vychádzajúca hviezda svetového futbalu Chviča Kvaracchelija pôsobí v talianskom klube SSC Neapol len niekoľko mesiacov, a už si naňho údajne brúsia zuby viaceré európske veľkokluby.

Ako referuje web talianskeho denníka La Gazzetta dello Sport, vedenie „partenopei“ si chce 22-ročného Gruzínca poistiť novou lukratívnejšou zmluvou.

Kvaracchelija prišiel pod Vezuv pred začiatkom tejto sezóny 2022/2023 z gruzínskeho Dinama Batumi. Predtým hrával za ruský Rubin Kazaň, no po vypuknutí vojny na Ukrajine ukončil spoluprácu s týmto klubom a vrátil sa do vlasti.

V Neapole sa okamžite zaradil k najdôležitejším hráčom mužstva trénera Luciana Spallettiho, ktoré má momentálne na 1. mieste tabuľky Serie A pohodlný 18-bodový náskok.

Samotný Kvaracchelija nastúpil v doterajšom priebehu sezóny v 26 súťažných zápasoch, v ktorých strelil 12 gólov a 15 pripravil svojim spoluhráčom.

Od neapolských fanúšikov si tak vyslúžil prezývku „Kvaradona“ pre podobný vplyv na hru SSC, aký mal kedysi v klube legendárny Argentínčan Diego Maradona.

Aj preto si Neapolčania uvedomujú, že takejto hráčskej kvalite musia čo najskôr vylepšiť zmluvné podmienky.

Ofenzívny stredopoliar má v talianskom pôsobisku kontrakt do roku 2027 a v porovnaní s inými spoluhráčmi ročný plat „len“ 1,2 milióna eur v čistom.

Do Neapola prišiel za 10 miliónov eur, no v prípade, že sa ohlási záujemca o jeho služby, Taliani zaňho budú údajne pýtať minimálne desaťnásobok.

Podľa talianskych médií má o Kvaraccheliju eminentný záujem španielsky Real Madrid a popredné kluby z anglickej Premier League.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Neapol si chce poistiť gruzínskeho Maradonu, krúžia okolo neho európske veľkokluby