Narážky na adresu moslimov či osôb tmavej pleti. Tréner PSG Galtier svoje tvrdenia poprel

Christophe Galtier.
Christophe Galtier. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. apr 2023 o 15:42

Incident sa údajne odohral ešte počas pôsobenia na lavičke OGC Nice.

PARÍŽ. Tréner francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Christophe Galtier poprel, že sa ešte počas svojho pôsobenia na lavičke konkurenčného tímu OGC Nice dopustil rasistických a protimoslimských komentárov.

Julien Fournier, bývalý riaditeľ pre futbal v Nice, sa v mailovej správe majiteľom klubu sťažoval na vyjadrenie Galtiera. Kouč vraj povedal, že v tíme je priveľa hráčov tmavej farby pleti a moslimov. Táto správa unikla do francúzskych médií.

Obvinenia ho zaskočili

Galtier prostredníctvom svojho právnika vyhlásil, že ho zaskočilo takéto obvinenie. Chce podniknúť právne kroky.

Podľa Fourniera tréner v auguste 2021 povedal, že v tíme Nice je príliš veľa hráčov tmavej pleti a moslimov, čo údajne nie je v súlade s kultúrnymi tradíciami v meste nachádzajúcom sa na Francúzskej riviére.

Fournier však pre periodikum Nice-Matin uviedol, že nie je zodpovedný za únik mailovej správy do médií.

Budú žiadať jeho odchod

Fanúšikovská skupina Ultras Paris Collective bude žiadať odchod Galtiera z PSG, ak sa potvrdí, že bol autorom spomenutého výroku.

"Pozorne sledujeme Galtierov prípad. Ak sa dokáže to, z čoho je obvinený, bude neprijateľné, aby takáto osoba zotrvala v štruktúrach organizácie. Pripomíname, že sme stále proti všetkým formám diskriminácie," uviedol jeden z najznámejších fanklubov parížskeho klubu vo svojom stanovisku.

Turecký útočník Burak Yilmaz sa zastal Galtiera, ktorý ho viedol počas majstrovskej sezóny 2020/2021 v Lille.

"Pracoval som s ním a nikdy som necítil z jeho strany nepriateľský postoj k môjmu vierovyznaniu či národnosti. Je to skvelý tréner aj človek," napísal futbalista na sociálnych sieťach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Narážky na adresu moslimov či osôb tmavej pleti. Tréner PSG Galtier svoje tvrdenia poprel