Eriksen si už tento rok určite nezahrá, lekár mu to zakázal

Christian Eriksen v drese Inter Miláno.
Christian Eriksen v drese Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. okt 2021 o 16:09

Dánsky futbalista je spoluhráčom Milana Škriniara.

BRATISLAVA. Dánsky futbalový stredopoliar Christian Eriksen si už v aktuálnej sezóne v Taliansku s určitosťou nezahrá.

Informovalo o tom lekárske konzílium Talianskej futbalovej federácie (FIGC). Potvrdili sa tak prognózy člena vedeckého výboru FIGC Francesca Braconara, ktorý už v auguste uviedol, že Eriksen nebude môcť v Taliansku hrať.

Problémom je kardioverter-defibrilátor (ICD) v jeho tele, ktorý slúži na posilnenie srdcovej činnosti. Zatiaľ nie je známe, ktoré krajiny by dovolili 29-ročnému Eriksenovi pokračovať v kariére aj s inštalovaným zariadením ICD.

Spoluhráč Milana Škriniara v Interi Miláno a bývalý kapitán futbalistov Dánska utrpel zástavu srdca v úvodnom súboji na tohtoročných majstrovstvách Európy proti Fínsku a dokonca sa ocitol v ohrození života.

Na kodanskom štadióne Parken na chvíľu stratil vedomie, neskôr skončil na pozorovaní v nemocnici. Tam mu implantovali kardioverter-defibrilátor, ktorý monitoruje tlkot srdca človeka a má upozorniť v prípade potreby na zvýšené prejavy arytmie.

"Po vážnom zranení, ktoré sa mu stalo v júni počas majstrovstiev Európy, Taliansky lekársky úrad zakázal hráčovi vykonávať športovú činnosť v aktuálnej sezóne," napísal Inter Miláno vo svojom vyhlásení.

"Hoci súčasné podmienky hráča nespĺňajú požiadavky na dosiahnutie športovej kondície v Taliansku, nie je vylúčené, že futbalista by mohol pokračovať v kariére v iných krajinách," dodal úradujúci taliansky majster podľa webu ESPN.com.

Interu Miláno patrí po desiatich kolách Serie A v tabuľke tretia priečka s mankom siedmich bodov na lídra SSC Neapol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Eriksen si už tento rok určite nezahrá, lekár mu to zakázal