Účastníka Ligy majstrov vyradil treťoligista. Slovák ukázal skvelú formu

Michal Tomič.
Michal Tomič. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. okt 2022 o 12:02

Český majster FK Viktoria Plzeň vypadol už v 3. kole Českého pohára.

PRAHA. Slovenský futbalista Michal Tomič prispel gólom k stredajšiemu víťazstvu tímu 1. FC Slovácko 6:0 nad druholigovým Varnsdorfom v zápase 3. kola Českého pohára. V 26. minúte otvoril skóre duelu a zároveň rozhodol o postupe do osemfinále.

Nepredstaví sa v ňom však úradujúci český majster FK Viktoria Plzeň, ktorý aj so slovenskými útočníkmi Erikom Jirkom a Reném Dedičom v zostave prehral na pôde treťoligového Hlučína 2:3 a v súťaži skončil.

VIDEO: Michal Tomič hovorí po zápase Slovácko - Varnsdorf

"Chalani odviedli dobrú prácu, mne sa to tam len dobre odrazilo. Som rád, že som bol v správnej chvíli na správnom mieste," hovoril 23-ročný Tomič na oficiálnom webe Slovácka.

"V minulej sezóne som sa dostával do šancí, ale nevedel som to zužitkovať a pomôcť tímu. Som rád, že v ostatných zápasoch mi to tam padlo a dúfam, že nám to pomôže," dodal Tomič.

Hral do 80. minúty, jeho spoluhráč a krajan Patrik Šimko absolvoval celé stretnutie. Tomič skóroval v drese 13. tímu priebežnej tabuľky českej najvyššej súťaže aj vo štvrtkovom dueli Európskej konferenčnej ligy proti francúzskemu Nice (2:1).

Slováci v drese Plzne Jirka aj Dedič hrali proti Hlučínu do 46. minúty, brankár Marián Tvrdoň bol na lavičke náhradníkov.

"Je to pre nás veľké sklamanie. Nechceli sme takto vypadnúť, chceli sme postupovať ďalej a napokon získať pohár. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to,"  uviedol sklamaný stredopoliar Plzne Pavel Bucha, ktorý v 90. minúte vyrovnal na 2:2. Domáci Dominik Smékal však v nadstavenom čase zavŕšil hetrik a spečatil prekvapenie.

"Neboli sme dôrazní v rozhodujúcich chvíľach, ponúkali sme im šance a oni ich hneď využili. Naopak, my sme v našich zlyhávali. Do konca sme verili, že dokážeme znova skórovať," doplnil Bucha.

Okrem Tomiča sa zo Slovákov v stredajších dueloch 3. kola Českého pohára strelecký presadil aj stredopoliar Českých Budějovíc Jakub Švec, ktorý prispel k víťazstvu 3:1 nad Vlašimom. Jeho spoluhráč a krajan Dávid Šípoš odchytal v bránke úspešného prvoligistu celý zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Účastníka Ligy majstrov vyradil treťoligista. Slovák ukázal skvelú formu