Schranz: Ukázali sme, kto je lepší. Penalta bola prísna. Haraslín vymietol šibenicu

Lukáš Haraslín oslavuje gól do siete pražskej Slavie.
Lukáš Haraslín oslavuje gól do siete pražskej Slavie. (Autor: Instagram - acsparta_cz)
Martin Kozinka|14. máj 2023 o 18:30

Majster na priame kopy Haraslín pomohol Sparte k titulu.

PRAHA. Derby zápas pražských “S” s číslom 307 so sebou niesol nálepku najdôležitejšieho zápasu sezóny. 

Mal totižto určiť víťaza tohtoročnej ligovej sezóny. Sparta išla do duelu so 71 bodmi v tabuľke, zatiaľ čo Slavia na ňu strácala iba dva body.

Významnosť stretnutia bolo cítiť už pred úvodným hvizdom. Zaplnený štadión na Letnej (epet ARENA) sledoval, čo malo byť ďalšie šialené derby, veľmi opatrnú hru oboch celkov.

Ani jeden z nich nechcel chybovať. Hráči si uvedomovali, že môžu prísť o celosezónnu tvrdú prácu.

Nakoniec však z derby vyšla víťazne Sparta, ktorá zdolala Slaviu tesne 3:2.

Lukáš Haraslín oslavuje výhru Sparty nad Slaviou.
Lukáš Haraslín oslavuje výhru Sparty nad Slaviou. (Autor: Instagram - acsparta_cz)

„Cítim veľké sklamanie a hnev. Bodový rozdiel je veľký. Nič samozrejme nevzdávame, ale vieme počítať,“ povzdychol si pred médiami po stretnutí kapitán “zošívaných” Tomáš Holeš.

Slavisti doplatill na niekoľko zakopnutí počas jarnej časti. Remizovali napríklad v Tepliciach, Liberci, Mladej Boleslavi alebo doma s Hradcom Králové. Plus prehrali v Českých Budějoviciach.

„Zápasov, ktoré sme stratili v posledných minútach alebo po nevýraznom výkone proti slabším súperom, bolo na jar veľa,” dodal Holeš.

Titul ešte nie je doma, tvrdí kouč

Do konca sezóny zostáva odohrať tri kolá a Slavia stráca na Spartu päť bodov. Podľa trénerov ešte ale rozhodnuté nie je.

„Titul rozhodne ešte nie je doma, v hre je ešte stále deväť bodov a my máme náskok piatich,” avizoval na pozápasovej tlačovej konferencii kouč Sparty Brian Priske.

„Čakajú nás tri zápasy, musíme z nich vydolovať deväť bodov, to je to jediné, na čo sa musíme sústrediť. Jediný liek je vyhrať tri duely,” dodal tréner Slávie Jindřich Trpišovský.

Oba celky si to však pekne podelili. Slavia ovládla pohár. Sparta je blízko ovládnutia ligy.

Prešlo deväť rokov odvtedy, čo Sparta oslavovala zisk ligového titul v sezóne 2013/14. Slávia za toto obdobie zdvihla ligovú trofej nad hlavu štyrikrát.

Nestačilo ani 83% držanie lopty

Treba povedať, že Sparta si po dlhej dobe našla trénera, ktorý dokázal nájsť ten správny systém a prispôsobiť ho kádru. Je to recept, vďaka ktorému môžu čoskoro oslavovať titul.

Slavia mala v zápase neuveriteľné 83-percentné držanie lopty. Na strely to však bolo vyrovnané 7:7.

„Myslím si, že mindset, s ktorým sme šli do zápasu, je zrejmý. Chceli sme skrátiť priestor na trávniku, hru spomaliť a nechať iniciatívu súperovi,” vysvetlil tréner Priske.

Sparta si pravdepodobne uvedomila, že vo vzájomných zápasoch sa nemôže stopercentne vyrovnať kvalite Slavie. Tak to spravili po svojom. Zaparkovali autobus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Schranz: Ukázali sme, kto je lepší. Penalta bola prísna. Haraslín vymietol šibenicu