Hrdina smoliarom. Almási mohol Slaviu zostreliť hetrikom: Moja chyba

Ladislav Almási.
Ladislav Almási. (Autor: TASR)
TASR|20. dec 2021 o 09:45

Nič také som ešte nezažil, hovoril po zápase Ladislav Almási.

OSTRAVA. Slovenský futbalista Ladislav Almási bol hrdina a súčasne smoliar nedeľňajšieho šlágra 19. kola českej ligy, v ktorom jeho Baník Ostrava remizoval doma so Slaviou Praha 3:3.

Líder tabuľky viedol po polčase 2:0 aj vďaka presnému zásahu iného Slováka Ivana Schranza, ktorý otvoril skóre stretnutia.

Po prestávke však vybehol na trávnik "iný Baník", na ktorého hrote operoval Almási. Ten už v 47. minúte hlavou znížil, druhý gól pridal z jedenástky a v nadstavenom čase mohol zavŕšiť hetrik, no tentoraz z bieleho bodu zaváhal.

Jeho strelu k ľavej žrdi brankár Slavie, niekdajší hráč Žiliny, Aleš Mandous vyrazil a v poslednom zápase roka sa tak body delili.

Na čele tabuľky prezimuje Slavia s náskokom jedného bodu pred Viktoriou Plzeň, Ostrava je na 5. mieste s 12-bodovým mankom na lídra.

"Nič také som ešte nezažil. Nastúpil som na druhý polčas a dal dva góly. Mohol som dať dokonca hetrik a my sme sa mohli tešiť z troch bodov, bohužiaľ...," povzdychol si Almási, ktorý v osemnástich ligových dueloch skóroval osemkrát.

Je piaty najlepší strelec českej ligy a na jar môže zabojovať o korunu kráľa kanonierov, na najlepších stráca len dva zásahy.

"Mrzí ma, že som druhú penaltu nepremenil. Mal som chladnú hlavu, veril som si, že ju dám, ale kopol som ju zle. Moja chyba. Mal som kopať na rovnakú stranu ako prvú, ale už to nevrátim," citoval idnes.cz slová Almásiho.

"Za druhý polčas sme si zaslúžili vyhrať, náš výkon bol výborný. Čo sa týka môjho osemgólového nástrelu, mohlo to byť lepšie i horšie. Človek nikdy nie je spokojný, ale bolo to dobré. Ak dám aj na jar osem gólov, budem rád," dodal Almási.

Baník na jeseň proti Sparte Praha, Plzni a Slavii vždy doťahoval vedenie súpera.

"S každým z týchto tímov sme odohrali vyrovnanú partiu, ale je fakt, že nám prvé polčasy proti nim veľmi nevychádzali. Vo všetkých troch sme prehrávali. Pokiaľ chceme týchto súperov zdolávať, nemôžeme dostávať doma toľko gólov, potom sa to ťažko otáča. Ale pre covidové opatrenia nám veľmi chýbali fanúšikovia. Dúfam, že sa na jar vrátia na tribúny," želá si Almási.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Hrdina smoliarom. Almási mohol Slaviu zostreliť hetrikom: Moja chyba