Sparta môže dostať 15 miliónov eur. Český reprezentant mieri do Bundesligy

Tomáš Čvančara v drese Borussie Mönchengladbach.
Tomáš Čvančara v drese Borussie Mönchengladbach. (Autor: Twitter Borussia)
TASR, pf|14. júl 2023 o 19:25

S nemeckým klubom podpísal päťročnú zmluvu.

PRAHA. Český futbalový reprezentant Tomáš Čvančara prestúpil zo Sparty Praha do nemeckého klubu Borussia Mönchengladbach.

Podľa informácií portálov Sport.cz a iSport.cz zaplatí bundesligista za dvadsaťdvaročného útočníka 11 miliónov eur a s bonusmi sa môže prestupová čiastka vyšplhať až na 15 miliónov.

Čvančara sa vo štvrtok odpojil od svojho tímu na sústredení v Rakúsku a zamieril do Nemecka. Po absolvovaní lekárskych testov podpísal s Gladbachom päťročnú zmluvu.

"Tomáš je typ útočníka, ktorý je nebezpečný pre každú obranu a je tiež veľmi rýchly. Napriek mladému veku má toho v profesionálnom futbale za sebou dosť. Je to veľmi ambiciózny hráč," uviedol pre klubovú webstránku športový riaditeľ Roland Virkus.

"Je skvelé byť tu. Už sa nemôžem dočkať, keď začnem trénovať, hrať a strieľať góly," povedal český zakončovateľ, ktorého klub predstavil prostredníctvom krátkeho videa na sociálnych sieťach.

Čvančara odohral v uplynulom ročníku za Spartu 24 stretnutí, v ktorých nastrieľal 12 gólov.

Na konci marca debutoval v národnom tíme v zápase kvalifikácie ME proti Poľsku. Už po troch minútach na ihrisku si otvoril strelecký účet v reprezentácii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Sparta môže dostať 15 miliónov eur. Český reprezentant mieri do Bundesligy