Real prehral s Barcelonou. Máme lepší káder ako vlani, vraví Ancelotti

Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. (Autor: SITA/AP)
SITA, pf|24. júl 2022 o 16:09

Real Madrid vstúpi do novej sezóny duelom o Európsky superpohár proti nemeckému Eintrachtu Frankfurt.

BRATISLAVA. Real Madrid má lepší tím ako vlani, keď vyhral La Ligu, národný superpohár a Ligu majstrov, myslí si to tréner Carlo Ancelotti. Povedal to po sobotňajšej prehre v prípravnom zápase s FC Barcelona (0:1) v rámci predsezónneho turné oboch tímov v Spojených štátoch.

Referuje o tom web denníka Marca.

„Myslím si, že teraz máme lepší káder ako vlani. Na tréningoch je vidieť, že je tam ešte väčšia intenzita. Myslím si, že v tomto zápase bolo veľké nasadenie, najmä v prvom polčase, a podľa mňa to bol vyrovnaný zápas.

Snažil som sa rozložiť minúty medzi hráčov. Chcel som nechať hrať mladších hráčov. Celkovo sa mi náš výkon proti silnému súperovi páčil,“ skonštatoval po zápase v Las Vegas 63-ročný Talian.

Real Madrid zatiaľ v letnom prestupovom období získal nemeckého obrancu Antonio Rüdigera a francúzskeho stredopoliara Auréliena Tchouaméniho. Obaja proti Barcelone nastúpili v základnej zostave.

Na súpiske chýbal Karim Benzema, 44-gólový strelec z minulej sezóny a najväčší kandidát na zisk tohtoročnej Zlatej lopty. V ďalšom zápase proti mexickému Clubu América by však podľa Ancelottiho už mal nastúpiť.

„Mal by odohrať 45 minút v zápase proti Clubu América a potom viac minút proti Juventusu. V zápase s Juventusom otestujem zostavu, ktorá pravdepodobne nastúpi v dueli o Európsky superpohár,“ dodal Ancelotti.

Ním načrtnutý zápas Európskeho superpohára, v ktorom bude Real Madrid čeliť nemeckému Eintrachtu Frankfurt, sa uskutoční 10. augusta vo fínskych Helsinkách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real prehral s Barcelonou. Máme lepší káder ako vlani, vraví Ancelotti