Tréner Realu Madrid ostro kritizoval: Na zdravie nikto nemyslí

Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. apr 2023 o 15:25

Ancelotti sa sťažuje na nabitý kalendár.

MADRID. Tréner futbalistov madridského Realu Carlo Ancelotti sa opäť sťažuje na nabitý kalendár.

Podľa neho je potrebné čo najskôr zaviesť opatrenia v podobe redukcie súťažných zápasov, aby sa tým chránilo zdravie hráčov. Informovala AFP.

Ancelottiho zverenci nastúpia v úvodnom semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City len tri dni po tom, ako odohrajú finále Kráľovského pohára proti Osasune Pamplona.

"Niekoľkokrát v minulosti som povedal, že takto nabitý kalendár nedáva zmysel. Je príliš nahustený, obsahuje veľa zápasov a nie je priestor na oddych.

Každý myslí len na seba. La Liga myslí na seba, Španielska futbalová federácia myslí na seba. Európska futbalová únia a Medzinárodná futbalová federácia to isté. Každý háji len svoje záujmy a nikto nemyslí na hráčov," nedával si servítku pred ústa taliansky kouč.

Real nastúpi v sobotnom ligovom zápase proti Celte Vigo pravdepodobne aj s Karimom Benzemom na hrote útoku.

Francúzsky kanonier utrpel drobné zranenie v utorkovej odvete štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku Chelsea a v 71. minúte musel striedať.

Pri odchode z hracej plochy pôsobil urazene, no Ancelotti uviedol veci na pravú mieru.

"Nemalo by zmysel, aby hral do konca v rozhodnutom zápase. Striedal som ho, neskôr sme o tom spolu hovorili. Absolútne sa stotožnil s mojím zámerom," poznamenal Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Tréner Realu Madrid ostro kritizoval: Na zdravie nikto nemyslí