Doplatí Bayern na zbytočnú chybu? V hre je kontumácia v prospech Freiburgu

Útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski.
Útočník Bayernu Mníchov Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2022 o 10:33

Bavori si s Freiburgom poradili 4:1, domáci klub sa však voči výsledku odvolal.

FREIBURG. Nemecký klub SC Freiburg sa odvolal proti výsledku sobotňajšieho duelu 28. kola futbalovej I. bundesligy, v ktorom prehral doma s Bayernom Mníchov 1:4.

Hostia totiž v jednom okamihu hrali s dvanástimi mužmi na hracej ploche.

Úradujúci nemecký šampión v sobotu previedol chybné striedanie. Na ihrisko sa vo farbách Bayernu dostal Rakúšan Marcel Sabitzer, no Francúz Kingsley Coman hraciu plochu neopustil.

Na všetko hlavného arbitra upozornil domáci obranca Nico Schlotterbeck a po krátkom prerušení hry Coman opustil ihrisko. Bavori síce dosiahli pohodlný triumf a získali ďalšie tri body, teraz im však hrozí trest v podobe kontumácie.

O vine či nevine Bayernu a prípadnom treste rozhodnú príslušné orgány. Domáci síce neočakávajú zmenu výsledku, odvolaním sa však chcú poukázať na to, že ťarcha tejto chyby zostala na ich ramenách.

"Nie vlastnou vinou sme sa ocitli v ťažkej situácii. Nijako sme sa na chybnom striedaní nepodieľali a ani ho nemohli ovplyvniť. Právne a procesné predpisy futbalovej ligy nás však nútia prevziať aktívnu úlohu, aby bola situácia preskúmaná,“ uvádza sa v oficiálnom stanovisku tímu SC Freiburg.

Hlavný arbiter Christian Dingert už v tejto sezóne "aktérom" jedného incidentu s chybným striedaním. V úvode sezóny v totiž pohárovom zápase medzi Münsterom a Wolfsburgom povolil hosťom vystriedať až šesťkrát, pričom povolených bolo len päť striedaní.

Domácu síce na ihrisku triumfovali 3:1, do ďalšej časti súťaže však po kontumácii výsledku postúpil Münster.

Bayern je šesť kôl pred koncom sezóny lídrom tabuľky I. bundesligy s náskokom deviatich bodov pred Dortmundom, Freiburg je priebežne piaty.

Tabuľka Bundesligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Doplatí Bayern na zbytočnú chybu? V hre je kontumácia v prospech Freiburgu