Kuriózna situácia v Anglicku. Futbalisti potrebovali sedem gólov, tak ich dali

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR – Radovan Stoklasa)
SITA|8. máj 2022 o 15:35

Tešiaci sa fanúšikovia Bristolu Rovers po siedmom góle spôsobili prerušenie zápasu, hlavný rozhodca musel nadstaviť 20 minút.

BRATISLAVA. Hráči anglického štvrtoligového klubu Bristol Rovers sa v sobotňajšom dueli záverečného 46. kola League Two postarali o menší "futbalový zázrak".

Vďaka triumfu 7:0 nad tímom Scunthorpe United si vybojovali priamy postup do tretej najvyššej najvyššej súťaže (League One, pozn.).

Pred posledným kolom už mali istý postup mužstvá Forest Green a Exeter City. V hre však bolo stále tretie priame postupové miesto, na ktoré si okrem Bristolu "brúsil zuby" aj Northampton Town.

Obe mužstvá mali pred duelom na konte zhodne 77 bodov. V nižších anglických súťažiach rozhoduje pri rovnosti bodov ako druhé kritérium gólový rozdiel, a ten mali o päť zásahov lepší hráči Northamptonu.

Tí po prvom polčase viedli nad Barrow AFC 3:1. Bristolčania v rovnakom čase vyhrávali 2:0 a vedeli, že musia skórovať ešte minimálne päťkrát, ak chcú v tabuľke predbehnúť Northampton. A napokon to aj dokázali. V dueli Barrow - Northampton sa už skóre nezmenilo a Bristol Rovers nakoniec zvíťazil 7:0.

Keďže Bristol i Northampton mali napokon identický gólový rozdiel (+22), konečné 3. miesto napokon pre seba "uchmatli" Rovers zásluhou vyššieho počtu strelených gólov. V celej sezóne skórovali 71-krát, kým Northampton zaznamenal iba 60 gólov.

Zaujímavosťou duelu v Bristole bola i skutočnosť, že v zápase sa nadstavovalo až 20 minút. Po siedmom góle domácich v 85. min tešiaci sa fanúšikovia vbehli na ihrisko a spôsobili prerušenie stretnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Kuriózna situácia v Anglicku. Futbalisti potrebovali sedem gólov, tak ich dali