Futbal: Brazílčan Ronaldo bude pokračovať v Paríži

Brazílčan Ronaldo chce pokračovať vo svojej kariére vo francúzskom tíme Paríž Saint-Germain.
Brazílčan Ronaldo chce pokračovať vo svojej kariére vo francúzskom tíme Paríž Saint-Germain. (Autor: SITA, AP)
SITA|19. sep 2008 o 12:24

Jeden z najlepších futbalistov planéty Brazílčan Ronaldo bude hrať v roku 2009 v drese francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain.

PARÍŽ - Jeden z najlepších futbalistov planéty Brazílčan Ronaldo, dvojnásobný majster sveta (1994 a 2002), trojnásobný najlepší futbalista sveta podľa FIFA (1996, 1997 a 2002), dvojnásobný držiteľ Zlatej lopty (1997 a 2002) a laureát Zlatej kopačky v sezóne 1996/97 by sa mal v roku 2009 objaviť v drese francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain. "Zbožňujem Paríž. Mám tu byt a často sem chodievam.

Majitelia PSG chcú vytvoriť jeden z najlepších francúzskych klubov, nakúpili vynikajúcich hráčov," tešil sa podľa francúzskeho športového denníka L´Equipe Brazílčan. Ronaldo, ktorý oslávi v pondelok 22. septembra svoje 32. narodeniny, bol naposledy hráčom AC Miláno a na pôsobenie vo Francúzsku sa chce dobre pripraviť.

"Mám niekoľko mesiacov na to, aby som zhodil prebytočné kilá. Do zimy by som to mal bez problémov stihnúť." Tím dvojnásobného francúzskeho majstra a sedemnásobného víťaza národného pohára, ktorého najväčším medzinárodným úspechom bol v roku 1996 zisk Pohári víťazov pohárov, skončil v uplynulej sezóne vo francúzskej Ligue 1 až na 16. mieste. V súčasnosti sú jeho najväčšími hviezdami kapitán Claude Makélélé a srbský kanonier Mateja Kežman.


Nachádzate sa tu:
Domov