Futbal: Brankár Kozáčik chce byť v Sparte jednotkou

Matúš Kozáčik chce v Sparte zabojovať o post brankárskej jednotky.
Matúš Kozáčik chce v Sparte zabojovať o post brankárskej jednotky. (Autor: SITA, AP)
SITA|21. nov 2007 o 11:04

PRAHA 21. novembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik zatiaľ neuvažuje o odchode zo Sparty Praha, hoci po letnom prestupe z konkurenčnej Slavie za 5,5 milióna českých korún si v novom ...

PRAHA 21. novembra (SITA) - Slovenský futbalový brankár Matúš Kozáčik zatiaľ neuvažuje o odchode zo Sparty Praha, hoci po letnom prestupe z konkurenčnej Slavie za 5,5 milióna českých korún si v novom klube v najvyššej súťaži ešte nezachytal. Hráva len za treťoligový B-tím Sparty.

"Samozrejme, neteší ma, že sa situácia vyvinula takto. Nemôžem však čakať, že dostanem niečo zadarmo. Musím ďalej bojovať, a ak uvidím aspoň malú šancu, že môžem byť brankárskou jednotkou, určite sa o ňu pobijem," uviedol 23-ročný Kozáčik v rozhovore pre český denník Sport. Odchovanec dolnokubínskeho futbalu odmietol úvahy, že vzhľadom na jeho súčasné postavenie trojky by mal uvažovať o zmene klubu v zimnom prestupovom období.

"Keď budem tvrdo pracovať, tak sa to otočí. Teraz som trojka a tak to jednoducho je. Ale len tak to nenechám. Zatiaľ však nikam neutekám," zdôraznil Kozáčik, ktorý si vlani v decembri v prípravnom zápase v Abú Zabí so Spojenými arabskými emirátmi (Slovensko vyhralo 2:1) odkrútil premiéru v reprezentačnom tíme, keď odchytal prvý polčas.


Nachádzate sa tu:
Domov