Borussia Dortmund má pred finále Ligy majstrov nového partnera, je ním zbrojárska firma

Futbalisti Borussie Dortmund.
Futbalisti Borussie Dortmund. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. máj 2024 o 15:22

Nová partnerská dohoda zahŕňa rozsiahly reklamný priestor, marketingové práva aj organizáciu podujatí.

DORTMUND. Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund pred sobotňajším finále Ligy majstrov v Londýne proti španielskemu Realu Madrid získal nového sponzora.

Tím trénera Edina Terziča bude počas nasledujúcich troch rokov finančne podporovať domáci výrobca zbraní Rheinmetall. Jej logo nemecký klub bude prezentovať už pred spomenutým súbojom proti "bielemu baletu".

"Nová partnerská dohoda zahŕňa rozsiahly reklamný priestor, marketingové práva aj organizáciu podujatí na štadióne a klubovej pôde počnúc tohtotýždňovou prípravou na sobotňajšie finále Ligy majstrov," informovali predstavitelia Borussie.

Rheinmetall aktuálne stavia na severe Nemecka novú fabriku na výrobu približne 200-tisíc delostreleckých granátov ročne v rámci celoeurópskeho úsilia o zvýšenie výroby zbraní na pozadí ruskej vojny na Ukrajine.

"Bezpečnosť a obrana sú základnými kameňmi našej demokracie. Preto veríme, že je správnym rozhodnutím sa veľmi podrobne pozrieť na to, ako tieto základné kamene chránime. Najmä dnes, keď každý deň vidíme, ako treba v Európe brániť slobodu. Mali by sme sa vysporiadať s touto novou normálnosťou," uviedol šéf futbalového klubu Hans-Joachim Watzke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Borussia Dortmund má pred finále Ligy majstrov nového partnera, je ním zbrojárska firma