Everton chce ukončil gólové suchoty, získali útočníka z Talianska

Beto v drese Evertonu.
Beto v drese Evertonu. (Zdroj: Twitter, Autor: FC Everton)
SITA|30. aug 2023 o 11:44

Anglický tím neskóroval ani v jednom z prvých troch zápasov Premier League.

LIVERPOOL. Anglický futbalový klub FC Everton zareagoval na strelecké trápenie v úvode sezóny 2023/2024 tým, že priviedol portugalského útočníka Beta z talianskeho tímu Udinese Calcio.

Družstvo z Liverpoolu zaplatilo za dvadsaťpäťročného rodáka z Lisabonu 26 miliónov libier, čo je v prepočte približne 30 miliónov eur a podpísalo s ním zmluvu na štyri roky s platnosťou do konca júna 2027.

Beto odohral v Taliansku ostatné dve sezóny, v drese Udinese nastrieľal spolu 22 gólov v 65 zápasoch. Dvojciferný počet presných zásahov zaznamenal aj v predošlých dvoch sezónach.

"Everton je veľký klub v Premier League, veľmi rešpektovaný a s bohatou históriou. Bolo jednoduché prijať túto ponuku," vyhlásil futbalista, ktorého celé meno znie Norberto Bercique Gomes Betuncal.

FC Everton sa v tejto sezóne strelecky trápi v anglickej Premier League, v prvých troch stretnutiach ani raz neskóroval. S celkovým skóre 0:6 a bez zisku bodu mu patrí posledná 20. priečka v tabuľke.

Beto je piaty hráč, ktorý prišiel do Evertonu počas tohto leta. Pred ním klub získal obrancu Ashleyho Younga a útočníkov Arnauta Danjumu, Youssefa Chermitiho a Jacka Harrisona.

Hlavný útočník tímu z Goodison Parku Dominic Calvert-Lewin mal v ostatných sezónach problémy so zraneniami.

Tabuľka Premier League

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Everton chce ukončil gólové suchoty, získali útočníka z Talianska