Lewandowski ani ďalšie posily Barcelony stále nemôžu hrať. Dôvodom sú dlhy

Futbalisti FC Barcelona.
Futbalisti FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|12. aug 2022 o 14:01 (aktualizované 12. aug 2022 o 14:37)

Na príchody minul španielsky klub 150 miliónov eur.

MADRID. Španielsky futbalový klub FC Barcelona deň pred svojím prvým zápasom v novom ročníku La Ligy naďalej čakal na povolenie zaregistrovať nové posily, vrátane kanoniera Roberta Lewandowského.

Vedenie najvyššej súťaže ich zatiaľ nedovolilo zapísať na súpisku, keďže zadlžený klub nesplnil podmienky finančných pravidiel ligy.

Barcelone hrozí, že okrem poľského útočníka nebudú môcť v sobotu v domácom súboji s Rayom Vallecanom nastúpiť ani Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen a Franck Kessie.

Obnovenou registráciou stále neprešli ani Ousmane Dembele a Sergi Roberto, ktorí v lete predĺžili zmluvy s katalánskym klubom.

Podľa denníka Mundo Deportivo majú kompetentné orgány obavy, či Barcelona stihne dodať lige potrebné dokumenty pred sobotňajším stretnutím.

V snahe vyhovieť pravidlám finančnej fair play a oslobodiť sa od dlhov sa vedenie Barcelony zbavuje viacerých aktív.

Katalánci štvrtinový balík akcií Barca Studios predali za rovnakú sumu spoločnosti Socios.com, teraz získali deväťmiestnu čiastku od spoločnosti Orpheus Media za 24,5 percenta akcií.

Ešte predtým FC Barcelona predal 25-percentný televíznych práv na španielsku L Ligu na nasledujúcich 25 rokov za 667 miliónov eur.

Uvedené transakcie sa nestretli s pochopením u všetkých a prezidenta Joana Laportu kritizujú za to, že zaťažuje klubovú budúcnosť, aby čo najskôr pre klub zabezpečil finančnú hotovosť.

"Riziko je pod kontrolou," vyhlásil nedávno Laporta, ktorý vlani prevzal klub s dlhmi vo výške 1,35 miliardy eur.

Ďalšou možnosťou je predaj hráčov a tak Frenkie de Jong, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite i Memphis Depay dostali odporúčanie hľadať si nového zamestnávateľa.

Barcelona sa topí vo finančných problémoch s dlhmi vo výške viac ako miliarda eur, napriek tomu dokázala v transferovom okne minúť viac ako 150 miliónov na nových hráčov.

V minulej sezóne skončila v lige druhá s 13-bodovým mankom na Real Madrid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Lewandowski ani ďalšie posily Barcelony stále nemôžu hrať. Dôvodom sú dlhy