Zlaté Moravce prerušili šesťzápasovú sériu prehier, Bystričanom chýbal zranený Polievka

Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica.
Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica. (Autor: Facebook MFK Dukla Banská Bystrica)
Sportnet, TASR|16. mar 2024 o 16:57 (aktualizované 16. mar 2024 o 17:09)

Najlepší strelec ligy Róbert Polievka sa zranil hneď v úvode zápasu.

Niké liga - 2. kolo, skupina o udržanie sa

Banská Bystrica - Zlaté Moravce 0:0 (0:0)

Rozhodovali: Očenáš - Štrbo, Vass. ŽK: Godál, Migaľa – R. Nagy, Kuzma, Balič

Diváci: 653

Banská Bystrica: Hruška – Mensah, Godál (46. Migaľa), Willwéber – Marquinho (46. Pišoja), Hlinka, Richtárech (80. Považanec), Záhumenský – Veselovský (62. Slebodník), Polievka (15. Depetris), Rymarenko

Zlaté Moravce: Richter – Suľa, Gono, R. Nagy, Jinjolava – Mondek (88. Nonikašvili), Duga, Brenkus (66. Balič) – Tabatadze (66. Majdan), Kuzma, Mészáros (62. Dulay)

Súpisky a podrobné štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti MFK Dukla Banská Bystrica remizovali v 2. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa so Zlatými Moravcami 0:0.

Bodovali tak v treťom dueli za sebou. Hráči z Tekova po piatich prehrách získali prvý bod v jarnej časti súťaže.

V zápase sa nešťastne zranil Róbert Polievka, ktorý duel opustil na nosidlách už po 15. minútach po natiahnutí zadného stehenného svalu.

Rovnaké zranenie postihlo aj Godála, ten však prvý polčas ešte dohral. Vystriedal ho až na začiatku druhého polčasu Migaľa.

Dve veľké šance nevyužil na bystrickej strane Záhumenský, skórovať mohli aj hostia, keď v päťke voľný Tabatadze trafil žrď.

Po zmene strán neuznali gól hráčovi ViOn-u Meszárosovi pre avizovaný ofsajd a neujala sa ani hlavička Majdana z hranice päťky. Šancí výrazne ubudlo a tak 653 divákov gól nevidelo.

Hlasy po zápase

Mário Auxt, tréner B. Bystrice: "Vedeli sme, že to bude náročný zápas. Ak sme ho chceli zvládnuť do víťazstva, tak sme ho potrebovali otvoriť. V prvom polčase sme si vytvorili gólové príležitosti. Bohužiaľ, nepadlo nám to tam. Priebeh ovplyvnili aj vynútené striedania Polievku a Godála. V druhom polčase sme chceli zvýšiť obrátky, ešte viac sa tlačiť, ale súper bol na nás dobre pripravený, pozatváral nám priestory, ťažko sme sa tam presadzovali. Po prestávke sme si vytvorili málo šancí na to, aby sme dali gól. Z tohto pohľadu je remíza spravodlivá. Bolo cítiť, že Polievka na ihrisku nie je, nemali sme v šestnástke súpera potrebný pokoj. Tak Polievka ako aj Godál majú svalové zranenia, pôjdu na magnetické rezonancie a od toho sa bude odvíjať ich liečba a návrat na ihrisko."

Dušan Uhrin ml., tréner Zlatých Moraviec: "Stretnutie bolo od začiatku pre nás ťažké, keďže Bystrica je prvá v skupine a my sme tam, kde sme. Radšej to ani nepoviem. My sme potrénovali, určili sme trochu iný štýl, zmenil som systém, dobre som odhadol hráčov na tento daný systém. Išli sme do zápasu s cieľom vyhrať, škoda, že sme to nezvládli, keďže súper mal aj zdravotné problémy. Mali sme chvíľami navrch, najmä v prvom polčase. Už druhýkrát, čo som pri mužstve, sme dali regulárny gól, teda proti Michalovciam a teraz v Bystrici tiež. Nechápem, čo nám stále rozhodcovia na stranách zdvíhajú zástavku. Viac-menej som spokojný, s akým nasadením a vôľou išli hráči do zápasu. Bolo z nich cítiť odhodlanie vyhrať, čo sa nepodarilo. Vedeli sme, aký je súper excelentný v útočnej fáze, ale aj aké má slabiny. Nevyužili sme toho dostatočne, ale regulárny gól sme podľa mňa dali."

Tabuľka Niké ligy - skupina o záchranu

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
32
13
10
9
48:34
49
R
V
V
V
P
2
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
32
14
9
9
50:41
51
R
P
V
P
V
3
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
32
11
7
14
35:38
40
R
V
P
P
V
4
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
32
7
6
19
27:56
27
V
P
P
P
V
5
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
32
6
9
17
29:48
27
P
V
P
V
P
6
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
32
2
6
24
21:66
12
R
P
V
V
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlaté Moravce prerušili šesťzápasovú sériu prehier, Bystričanom chýbal zranený Polievka