Na Slovákov nebude plno, v Azerbajdžane sú populárnejšie bojové umenia

Pavol Šafranko v drese Sabah Baku.
Pavol Šafranko v drese Sabah Baku. (Autor: Archív P. Š.)
Titanilla Bőd|13. okt 2024 o 09:00

Pavol Šafranko si pôsobenie v Azerbajdžane pochvaľuje..

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v pondelok 14. októbra v Lige národov v Baku proti Azerbajdžanu.

Stretnutie si nenechá ujsť ani PAVOL ŠAFRANKO, ktorý od leta pôsobí v tamojšom klube Sabah. 29-ročnému útočníkovi sa gólovo darí, v lige má na konte už štyri góly, dvakrát sa presadil aj v Konferenčnej lige. Jeho tím má druhú najlepšiu ofenzívu v celej lige.

V rozhovore pre Sportnet hovorí rodák zo Stropkova o svojich dojmoch ako aj očakávaniach domácich pred zápasom Azerbajdžanu proti Slovensku.

Ako ste zakotvili práve v klube Sabah Baku?

V Rumunsku v Sepsi OSK sa mi skončila zmluva a už na konci sezóny sme vedeli, že pravdepodobne tam nezostanem. Začali sme sa obzerať po nejakých možnostiach.

Hneď keď vyšlo, že som voľný hráč, ozvalo sa mužstvo z Azerbajdžanu.

Boli aj iné ponuky, ale nakoniec to tak vyšlo, že práve tu boli najzhovievavejší a našli sme spoločnú reč.

Azerbajdžanská súťaž je pre mnohých veľká neznáma. Aká je?

Nerád porovnávam súťaže v jednotlivých krajinách. Len pripomeniem, že v tejto súťaži je Karabach, tradičný účastník európskych pohárov, ktorý má fakt veľkú kvalitu, či klub Zira, ktorý zdolal 4:0 Dunajskú Stredu. O najvyššie priečky hrá štyri-päť mužstiev.

Ak už spomínate Ziru, prekvapilo vás, ako sa vyvíjal zápas proti DAC?

Absolútne. Ja som ani nevedel, že hrajú so Zirou. My sme vtedy hrali v Kisvárde proti Maccabi Haifa, až potom som videl výsledok.

Sabah sa momentálne nachádza na piatom mieste desaťčlennej ligy, má na konte štyri výhry, tri remízy a dve prehry. Aké máte ambície?

Sabah je nový klub, vznikol v roku 2017. Chceme sa pobiť o popredné priečky a sťažiť cestu Karabachu, aby nevyhral len tak ľahko titul. Chceme si vybojovať účasť v európskych pohároch.

V predchádzajúcich dvoch sezónach sa to podarilo. V aktuálnom ročníku ste sa v kvalifikácii Konferenčnej ligy dostali cez Maccabi Haifa, no vypadli ste s írskym tímom St. Patrick's. Ako spätne hodnotíte účinkovanie v Európe?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Na Slovákov nebude plno, v Azerbajdžane sú populárnejšie bojové umenia