Šéf Neapolu po finále zúril. Slabosť rozhodcov je ohromná, povedal

Rozhodca Antonio Rapuano v debate s hráčmi SSC Neapol.
Rozhodca Antonio Rapuano v debate s hráčmi SSC Neapol. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. jan 2024 o 12:10

Interu stačil na výhru jediný gól.

BRATISLAVA. Futbalisti Interu Miláno ovládli v saudskoarabskom Rijáde finále talianskeho Superpohára a zvíťazili s tímom SSC Neapol 1:0.

O ôsmom zisku tejto trofeje v klubovej histórii rozhodol gólom v 91. minúte argentínsky útočník Lautaro Martínez.

Z táboru zdolaného finalistu, za ktorého odohral celý zápas Stanislav Lobotka, zaznievali kritické slová na adresu hlavného rozhodcu súboja Antonia Rapuana.

"Je mi smutno zo šéfa asociácie rozhodcov Gianlucu Rocchiho. Musí mať nočné mory. Slabosť rozhodcov v tejto sezóne je ohromná. Nie len v zápasoch Neapola.

S Rocchim som sedel už pred zápasom a priznám sa, že už vtedy som premýšľal, akej miere hanby bude zasa musieť čeliť," nedával si servítku pred ústa prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis.

Neapolčania vyčítali arbitrovi súboja najmä to, že v prvom polčase neudelil stredopoliarovi súpera Hakanovi Calhanogluovi žltú kartu skôr ako v 44. minúte.

Ešte výraznejšie protestovali hráči a členovia realizačného tímu ligového šampióna po vylúčení ich útočníka Giovanniho Simeoneho, ktorý videl v priebehu piatich minút dve žlté karty a putoval predčasne pod sprchy.

Neapol sa s desiatimi hráčmi na trávniku koncentroval na udržanie bezgólového stavu, no škrt cez rozpočet im v nadstavenom čase spravil argentínsky majster sveta Lautaro Martínez, ktorý jediným gólom rozhodol zápas.

Lautaro Martínez a jeho radosť po víťaznom góle v zápase o taliansky Superpohár.
Lautaro Martínez a jeho radosť po víťaznom góle v zápase o taliansky Superpohár. (Autor: TASR/AP)

Po inkasovanom zásahu odišiel tréner Neapola Walter Mazzarii do útrob štadióna a nezúčastnil sa ani na pozápasovom ceremoniáli.

Svetové médiá niekoľko dní informujú o možno stretnutí Aurelia De Laurentiisa so Josém Mourinho, ktorého pred týždňom odvolali z postu kouča AS Rím.

"Sme uprostred prestupového obdobia. Máme už tri nové hráčske posily. Nie všetky z nich sa už stihli zapojiť, ale štartujeme nové procesy,“ povedal o aktuálnej situácii v klube spod Vezuvu prezident De Laurentiis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Šéf Neapolu po finále zúril. Slabosť rozhodcov je ohromná, povedal