Atlético prišlo o najlepšieho strelca, Morata si nezahrá niekoľko týždňov

Álvaro Morata (vľavo)
Álvaro Morata (vľavo) (Autor: TASR/AP)
SITA|12. feb 2024 o 16:41

Chvalabohu, nie je to nič vážne, uviedol Španiel na sociálnych sieťach

MADRID. Tréner futbalistov španielskeho klubu Atlético Madrid Diego Simeone nebude môcť niekoľko týždňov pri zostavovaní nominácie na stretnutia počítať s útočníkom Álvarom Moratom.

Ako „Los Colchoneros“ uviedli prostredníctvom svojho oficiálneho konta na platforme X, skúsený 31-ročný zakončovateľ má pomliaždenú kosť a podvrtnutý vnútorný väz v pravom kolene.

Morata v pondelok podstúpil vyšetrenia, po ktorých lekári zhodnotili, že bude mimo hry minimálne dva alebo tri týždne.

S určitosťou tak vynechá stretnutia La Ligy 2023/2024 proti Las Palmas a Almeríi, ako aj prvý osemfinálový duel Ligy majstrov proti finalistovi minulosezónnej edície - talianskemu Interu Miláno.

V madridskom klube dúfajú, že sa Morata stihne včas zotaviť do odvetného zápasu semifinále Copa del Rey proti Athleticu Bilbao, ktorý sa uskutoční 29. februára.

Morata utrpel spomenuté zranenie v nedeľňajšom zápase La Ligy na ihrisku FC Sevilla, v ktorom Atlético prehralo 0:1 a na 4. mieste v tabuľke má už 13-bodovú stratu na vedúci Real Madrid.

„Chvalabohu, nie je to nič vážne. Ďakujem veľmi pekne za pozitívne správy,“ uviedol na sociálnych sieťach Morata, ktorý je v tejto sezóne s 19 gólmi najlepším strelcom Atlética. Až 13 z nich zaznamenal v španielskej La Lige.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Atlético prišlo o najlepšieho strelca, Morata si nezahrá niekoľko týždňov