Dzjuba chýba v nominácii. Rusi chcú hrať prípravné zápasy, nevie sa, proti komu

Arťom Dziuba.
Arťom Dziuba. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. mar 2022 o 13:35

Rusko po invázii na Ukrajinu vyradili z baráže o MS v Katare.

MOSKVA. Kapitán ruskej futbalovej reprezentácie Arťom Dzjuba chýba v nominácii na marcové prípravné zápasy.

Tréner Valerij Karpin uviedol, že o to sám požiadal pre "napätú situáciu na Ukrajine", tridsaťtriročný útočník to však pre Sport-Express dementoval a uviedol, že sa v dueloch nepredstaví z rodinných dôvodov.

"Nepridal som k ruskému tímu nie pre politické záležitosti. Je to o rodinných pomeroch, ale nechcem zachádzať do podrobností. Zdá sa, že došlo k nedorozumeniu, tréner ma zle pochopil, alebo boli jeho slová nesprávne interpretované," uviedol pre denník Sport-Express.

Karpin predtým uviedol, že Dzjuba sa zo zrazu ospravedlnil pre konflikt na Ukrajine, kde má žiť veľa členov jeho rodiny a povedal, že nechce byť nominovaný z rodinných dôvodov.

"Dohodli sme sa, že zostaneme v kontakte a budem pozorne sledovať jeho najbližšie zápasy v drese Zenitu Petrohrad," citovala trénera agentúra AFP.

Rusko po invázii na Ukrajinu vyradili z baráže o MS v Katare. Krajina sa voči verdiktu FIFA odvolala, bez ohľadu na výsledok sa tím zíde 21. až 27. marca a plánuje odohrať prípravné zápasy.

Zatiaľ však nie je jasné, proti akým krajinám či tímom. "Na presnom programe tréningového kempu a prípravných zápasoch sa pracuje a čoskoro ho zverejníme," uviedol Karpin, ktorý na zraz nepovolá hráčov z európskych klubov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dzjuba chýba v nominácii. Rusi chcú hrať prípravné zápasy, nevie sa, proti komu