V Londýne sa vrátia diváci na tribúny, na Malorke pustia aspoň deti

Willian v žiare reflektorov, ale pred prázdnymi tribúnami. To sa už čoskoro zmení.
Willian v žiare reflektorov, ale pred prázdnymi tribúnami. To sa už čoskoro zmení. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. dec 2020 o 11:33

Pred kulisou si zahrá Arsenal i Atlético Madrid.

LONDÝN, MADRID. Na londýnsky Emirates Stadium by sa prvýkrát od úvodu marca mali dostať fanúšikovia.

Stane sa tak už vo štvrtok večer v súboji Arsenalu proti rakúskemu Rapidu Viedeň v základnej skupine Európskej ligy 2020/2021.

Vstupenky sa rýchlo vypredali

Miestne úrady začali s postupným uvoľňovaním opatrení zameraných proti šíreniu koronavírusu.

Ako informovalo vedenie klubu, vstupenky na tento duel sa predali za približne 20 minút. Šancu na ich nákup však dostali len držitelia permanentiek.

Arsenal už má istotu postupu do vyraďovacej časti Európskej ligy napriek tomu, že v skupine má pred sebou ešte dve stretnutia.

Maximálne dve tisícky

V obmedzenom množstve do 2000 ľudí sa fanúšikovia do hľadiska dostanú v najmenej rizikových regiónoch krajiny, teda napríklad aj na nedeľňajšie londýnske derby medzi Totenhamom Hotspur a Arsenalom v Premier League.

"Bude to po takej dlhej pauze niečo mimoriadne, mať opäť v hľadisku divákov. A zároveň aj zvláštne," vyhlásil pre britské médiá tréner Arsenalu Mikel Arteta.

"Bude mi však ľúto tých ďalších tisícov fanúšikov, ktorí by tiež radi na štadión prišli, ale ešte stále tam nebudú môcť byť," dodal.

Veľká Británia uvoľňuje od 3. decembra časť celoštátnych opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu a ďalej bude postupovať podľa regionálneho výskytu infekcie.

Diváci budú môcť prísť napríklad aj na duel FC Liverpool s Wolverhamptonom, no stále platí zákaz účasti na zápasoch v oblasti Manchestru, centrálnej i severnej časti Anglicka. Informovala o tom agentúra DPA.

Na Malorke pustia deti

Na priaznivcov v hľadisku sa môže tešiť aj španielske Atlético Madrid.

Pôjde však o súboj v domácej pohárovej súťaži Copa del Rey a hrať sa bude na pôde štvrtoligového Cardassaru. Duel naplánovali na 16. decembra na ostrov Malorku, kde klub CD Cardassar sídli.

Vedenie štvrtoligistu informovalo, že na duel sa dostane približne sto členov klubu a do hľadiska pustia aj 150 detí.

V pevninskom Španielsku zatiaľ úrady nepovolili návrat fanúšikov na tribúny športových stretnutí.

V prípade Cardassaru však ide o ostrovný tím, kde panujú úplne iné podmienky na boj proti pandémii koronavírusu ako v zostávajúcej časti krajiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»V Londýne sa vrátia diváci na tribúny, na Malorke pustia aspoň deti