Nemravné, nechutné, vulgárne. Argentínsky titul poznačili škandály

Emiliano Martínez s neúctivým gestom na pódiu.
Emiliano Martínez s neúctivým gestom na pódiu. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|19. dec 2022 o 23:40

Argentína sa počas šampionátu postarala o kontroverzné momenty.

BRATISLAVA. Futbalisti Argentíny sa po výhre nad Francúzskom vo finále MS vo futbale 2022 v Katare stali tretíkrát majstrami sveta.

Tím, ktorý svojich fanúšikov v úvode šampionátu nepríjemne prekvapil a prehral zápas so Saudskou Arábiou, vstal z popola a dotiahol to až na vrchol.

Zápasy “Albicelestes” na šampionáte ponúkli divákom množstvo zaujímavých momentov. Patrili medzi ne krásne góly, fantastická atmosféra divákov, ale aj vysmievanie a urážanie súpera.

V druhom skupinovom zápase na turnaji čelila Argentína Mexiku. Lionel Messi si zo zápasu odniesol gól, asistenciu a dres jedného z mexických hráčov.

Po dueli sa na sociálnych sieťach objavilo video, v ktorom počas osláv futbalistov Argentíny ležal vymenený dres na podlahe a argentínska superhviezda ho dokonca nohou odkopla.

Nemusím sa ospravedlňovať, tvrdí Messi

Majster sveta v boxe z Mexika Canelo Alvarez sa následne vyhrážal, že dá za takéto správanie hviezde Paríža Saint-Germain lekciu.

Následne sa však za svoje tvrdenie ospravedlnil. „Počas posledných dní som sa nechal uniesť vášňou a láskou, ktorú prechovávam k svojej krajine. Uverejnil som niekoľko komentárov, ktoré neboli správne," napísal Alvarez.

„Chcem sa ospravedlniť Messimu a všetkým ľuďom z Argentíny. Každý deň sa učíme niečo nové a tentoraz som bol na rade ja,” dodal.

Po záverečnom zápase v skupine proti Poľsku (2:0) sa Lionela Messiho novinári spýtali, čo si o vyjadrení mexického boxera myslí.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Nemravné, nechutné, vulgárne. Argentínsky titul poznačili škandály