Arsenal ešte nevzdáva súboj o titul, de Gea spravil ďalšiu veľkú chybu

Radosť stredopoliara Arsenalu Martina Ödegaarda (vpravo).
Radosť stredopoliara Arsenalu Martina Ödegaarda (vpravo). (Autor: TASR/AP)
TASR|7. máj 2023 o 20:45 (aktualizované 7. máj 2023 o 22:20)

Arsenal stráca bod, no Citizens majú zápas k dobru.

LONDÝN. Futbalisti Arsenalu triumfovali v nedeľnom šlágri 35. kola anglickej Premier League na pôde Newcastlu United 2:0.

V tabuľke zaostávajú za lídrom Manchestrom City o bod, obhajca titulu, ktorý v sobotu zdolal Leeds 2:1, má však zápas k dobru.

Newcastle zostal na tretej priečke, na Arsenal stráca už 16 bodov a pred štvrtým Manchestrom United má stále dvojbodový náskok.

Slovák Martin Dúbravka sledoval duel z lavičky náhradníkov, v bráne Newcastlu dostal opäť prednosť Nick Pope. Už v 8. minúte prišiel kontroverzný moment.

Domáci Bruno Guimaraes trafil v súperovej šestnástke ruku obrancu Arsenalu a bývalého hráča MŠK Žilina Jakuba Kiwiora a rozhodca nariadil pokutový kop. Vzápätí si však VAR zavolal arbitra a ten pôvodný verdikt zrušil.

Krátko na to sa Arsenal ujal vedenia, keď Popea prekonal strelou z diaľky Martin Ödegaard. Kapitán "gunners" zaznamenal už 15. gól v sezóne.

VIDEO: Martin Ödegaard a jeho víťazný gól proti Newcastle

Nór sa stal po Cescovi Fabregasovi (2009/2010) iba druhým stredopoliarom v klubovej histórii, ktorý dokázal v jednej sezóne dosiahnuť 15 presných zásahov.

Hostia poistili výhru v 71. minúte, keď si po centri Gabriela Martinelliho loptu nešťastne zrazil do vlastnej siete obranca "Magpies" Fabian Schär.

Arsenal slávil druhé víťazstvo za sebou, keď nadviazal na triumf nad Chelsea (3:1), naopak domáci po troch výhrach vyšli tentoraz bodovo naprázdno.

Zaváhanie Newcastle nevyužil Manchester United, ktorý v druhom nedeľňajšom zápase prekvapujúco prehral na pôde West Hamu United 0:1.

O triumfe West Hamu rozhodol gól alžírskeho stredopoliara Mohameda Saida Benrahmu, ktorý v 27. minúte po individuálnej akcii prekvapil brankára Davida De Geu nie príliš prudkou strelou z 20 metrov.

VIDEO: David de Gea a jeho zaváhanie pri strele Benrahmu

Domáci sa dožadovali pokutového kopu po tom, ako obranca hostí Victor Lindelöf zasiahol vo vlastnej šestnástke loptu rukou, rozhodca Peter Bankes však penaltu neodpískal a nezareagoval ani VAR.

Smolu mali aj hostia, v 32. minúte trafil Christian Eriksen žrď. Zverenci trénera Erika ten Haga si aj po prehre držia štvrtú priečku, piaty Liverpool stráca na nich bod. United však odohrali o zápas menej.

Premier League - 35. kolo:


Newcastle United - Arsenal 0:2 (0:1)

Góly: 14. Ödegaard, 71. Schär (vlastný)

/Martin Dúbravka (Newcastle) na lavičke náhradníkov/

West Ham - Manchester United 1:0 (1:0)

Gól: 27. Benrahma

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Arsenal ešte nevzdáva súboj o titul, de Gea spravil ďalšiu veľkú chybu