Anglicko
Anglicko
EURO 2024
25.06.2024, Skupina C
0 - 0
Slovinsko
Slovinsko

Anglicko spečatilo postup po ďalšom bezzubom výkone, oslavuje aj Slovinsko

Harry Kane v zápase so Slovinskom na EURO 2024
Fotogaléria (10)
Harry Kane v zápase so Slovinskom na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jún 2024 o 22:52

Futbalisti Anglicka a Slovinska dnes remizovali v zápase skupiny C na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina C

Anglicko - Slovinsko 0:0

Rozhodcovia: Turpin - Danos, Pages (všetci Fr.), ŽK: Tripper, Guehi, Foden - Janža, Bijol

Anglicko: Pickford - Walker, Guehi, Stones, Trippier (84. Alexander-Arnold) - Gallagher (46. Mainoo), Bellingham, Rice - Saka (71. Palmer), Kane, Foden (89. Gordon)

Slovinsko: Oblak - Karničnik, Drkušič, Bijol, Janža 90.+1 Balkovec) - Stojanovič, Elšnik, Gnezda Čerin, Mlakar (86. Gorenc Stankovič) - Šporar (86. Celar), Šeško (75. Iličič)

KOLÝN NAD RÝNOM. Futbalisti Anglicka a Slovinska remizovali v zápase skupiny C na EURO 2024 (ME vo futbale) so Srbskom 0:0.

Angličania vďaka remíze aj v zápase Dánska so Srbskom (0:0) obsadili v skupine prvé miesto a postúpili do osemfinále.

Historický postup oslavujú aj Slovinci, ktorí v tabuľke skončili tretí, avšak s určitosťou sa umiestni medzi štyrmi najlepšími mužstvami na tretích priečkach.

Tento výsledok zároveň znamenal, že sa so šampionátom lúčia Chorváti, ktorí už nemôžu s dvoma bodmi postúpiť z tretej priečky B-skupiny. V tabuľke tretích tímov už nemôžu skončiť lepšie ako na piatom mieste.

Fotogaléria zo zápasu Anglicko - Slovinsko na EURO 2024 (skupina C)

Tabuľka skupiny C na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Srbsko - Anglicko na EURO 2024

I. polčas

Angličania nastúpili v porovnaní s predošlým zápasom s Dánskom (1:1) s jednou zmenou v zostave, keď Gallagher dostal na poste defenzívneho stredopoliara šancu namiesto Alexandera-Arnolda.

Tréner Slovinska Matjaž Kek zostal verný rovnakej základnej jedenástke, aká nastúpila proti Dánsku (1:1) a Srbsku (1:1). Nechýbal v nej bývalý kanonier Slovana Šporar a ani ďalší útočník Šeško, ktorý sa stihol zotaviť po drobnom svalovom zranení.

Práve Šeško ako prvý v zápase upútal pozornosť - v 5. minúte sa dostal k hlavičke v pokutovom území, chýbala jej však intenzita. Angličania začali, podobne ako v predchádzajúcich zápasoch, bezducho.

Až v 20. minúte naznačili svoj ofenzívny potenciál, keď predviedli strojovú kombináciu, no gól Saku neplatil pre ofsajdové postavenie Fodena. Albión sa snažil tlačiť dopredu, proti dobre sformovanej obrane súpera sa nevedel presadiť.

V 35. minúte Oblak bez problémov zneškodnil strelu Fodena z priameho kopu, o šesť minút neskôr Kane na zadnej žrdi tesne nedosiahol na center Trippiera.

Hre Angličanov chýbal pohyb, ponuková činnosť a najmä myšlienka, za prvopolčasový výkon si vyslúžili piskot z tribún.

II. polčas

Druhé dejstvo začali aktívnejšie a zatlačili súpera. Finálna fáza však nebola podľa predstáv. V 58. minúte nápor favorita vygradoval neprehľadnou situáciou, ktorú zakončil Saka nožničkami, trafil len hlavu Šporara, ktorý sa zrútil k zemi.

Z hrozivého stretu vyviazol bez zranenia. Slovinci sa spoliehali už len na brejky, v 68. minúte zastavil Guehi unikajúceho Šporara len za cenu žltej karty.

Hru Anglicka veľmi neoživili ani striedania, ich snaha stále narážala na organizovanú defenzívu súpera, ktorému bezgólový stav vyhovoval.

V nadstavenom čase Kane vyzval na zakončenie Palmera, Oblak však jeho pokus zlikvidoval a tak sa skóre už nezmenilo. Remíza zaistila okrem Anglicka postup aj Slovincom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Anglicko spečatilo postup po ďalšom bezzubom výkone, oslavuje aj Slovinsko