Sobota v Premier League: Hráči Chelsea si vstúpili do svedomia a hetrik Sona

Son Heung-min a spoluhráči z tímu Tottenham Hotspur.
Son Heung-min a spoluhráči z tímu Tottenham Hotspur. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. apr 2022 o 10:35

Tottenham využil zakopnutia Arsenalu i Manchester United.

LONDÝN. Futbalisti Tottenhamu Hotspur si posilnili šance na účasť v Lige majstrov 2022/2023.

Aj vďaka hetriku Son Heung-Mina zvíťazili v 32. kole Premier League na pôde Aston Villy 4:0 a v neúplnej tabuľke najvyššej anglickej súťaže poskočili na štvrté miesto. Majú trojbodový náskok pred Arsenalom.

Londýnčania doma podľahli Brightonu 1:2, ich mestský rival má však zápas k dobru.

Zakopol aj Manchester Unbited, po prehre 0:1 na pôde zachraňujúceho sa Evertonu klesol na siedme miesto. Na Tottenham stráca šesť bodov.

Chelsea si po nečakanom domácom výbuchu 1:4 s nováčikom súťaže FC Brentford a prehre 1:3 s Realom Madrid v úvodnom štvrťfinálovom dueli Ligy majstrov napravila chuť.

Na ihrisku Southamptonu triumfovala 6:0 a upevnila si tretie miesto. Pred Tottenhamom má päťbodový náskok, pričom odohrala o zápas menej.

Tottenham vo Villa Parku potvrdil svoju ofenzívnu silu. Podľa Son Heung-Mina, ktorý otvoril skóre už v 3. minúte, však zápas nebol taký jednoznačný, ako ukazuje konečný výsledok:

"V prvom polčase nás podržal Hugo Lorris. Nebyť jeho bravúrnych zákrokov, mohli sme odchádzať do kabín za stavu 1:3. Veľmi dôležitý bol druhý gól na začiatku druhého polčasu. Ukázali sme, že toto mužstvo má charakter," uviedol juhokórejský útočník pre oficiálny klubový web Tottenhamu.

Arsenal vyšiel naprázdno v troch z uplynulých štyroch zápasoch Premier League. Po prehre 0:3 v londýnskom derby s Crystal Palace nestačil ani na Brighton.

"Pre zranenia nám chýbali dvaja kľúčoví hráči Kieran Tierney a Thomas Partey. Sú to pre nás citeľné absencie. Sme v komplikovanej situácii, žiadne výhovorky však neobstoja, pretože domáci duel s Brightonom sme mali zvládnuť," priznal tréner Arsenalu Mikael Arteta.

O prehre Manchestru United na štadióne Evertonu rozhodol Anthony Gordon s prispením teču Harryho Maguirea. Kouč hostí Ralf Rangnick sa po skončení duelu čertil, že takto sa nebojuje o Ligu majstrov.

"Hráči musia ukázať oveľa väčšiu túžbu zahrať si v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži. Ak budeme podávať takéto bezkrvné výkony, miestenku medzi európskou elitou si nezaslúžime," zdôraznil Rangnick.

Chelsea rozhodla o svojom triumfe nad Southamptonom už v úvodnej štvrťhodine, keď nasúkala "svätcom" tri góly. Dvoma presnými zásahmi prispeli k poltuctu Mason Mount a Timo Werner, do streleckej listiny sa zapísali aj Marcos Alonso a Kai Havertz.

"Hráči si po prehrách s Brentfordom a Realom vstúpili do svedomia. V defenzíve i ofenzíve podali veľmi dobrý výkon. Kľúčom k úspechu bolo aj to, že dokázali vyhrávať osobné súboje," povedal tréner Chelsea Thomas Tuchel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Sobota v Premier League: Hráči Chelsea si vstúpili do svedomia a hetrik Sona