Saudom dal košom, vybral si štvrtú ligu. Známy Angličan zarába menej než platí nájom

Andy Carroll v drese Bordeaux
Andy Carroll v drese Bordeaux (Autor: Girondins de Bordeaux/X)
REUTERS|19. okt 2024 o 07:30

Cesty lietadlom vymenil za šesťhodinové jazdy autobusom.

BORDEAUX. Za tri roky sa Andy Carroll z cestovania na zápasy Premier League v súkromnom lietadle momentálne snaží zmestiť na autobusovú sedačku, aby si zahral na rozbitej tráve vo štvrtej francúzskej divízii.

Bývalý reprezentant Anglicka si však zmenu užíva.

Carroll opustil anglickú najvyššiu ligu v roku 2021, keď mu vypršala zmluva s Newcastle United, a nakoniec skončil v Amiens, kde odohral sezónu 2023/24 v Ligue 2.

Po tom, čo sa mu nepodarilo udržať si miesto v základnej zostave, sa 35-ročný Carroll minulý mesiac presunul do Girondins de Bordeaux, ktorý v sezóne 2021/22 vypadol z Ligue 1.

Momentálne klub pôsobí v National 2 v amatérskej súťaži (4. najvyššia francúzska súťaž), keď museli zostúpiť kvôli finančným problémom.

„Moja mzda je nižšia ako nájom, ktorý platím,“ povedal Carroll francúzskemu športovému denníku L'Équipe v piatok, pričom uviedol, že jeho mzda nepresahuje 3 500 eur (3 794 dolárov), ako uvádzali miestne médiá.

„Mal som ponuky na hranie v Saudskej Arábii, ale o to som nemal záujem,“ dodal Carroll.
Hoci je život v oblasti Bordeaux pre bývalého útočníka Liverpoolu a West Ham United príjemný, zápasové dni nie sú pre vysokého útočníka najpohodlnejšie.

„Áno, cestovanie autobusom nie je žiadna sranda. Pred pár dňami nám cesta do Saumuru trvala šesť hodín, a počas cesty som si musel natiahnuť nohy v strednej uličke.

Je to zmena oproti 40-minútovým letom súkromným lietadlom, ktoré som zažíval v Premier League,“ povedal Carroll, ktorý strelil štyri góly v svojich prvých dvoch zápasoch v drese Bordeaux.

Teraz dúfa, že si dokáže splniť svoj sen.

„Rád by som hral aspoň do svojich 40 rokov, nech je to na akejkoľvek úrovni. Môj cieľ je hrať v rovnakom tíme ako môj najstarší syn Lucas, ktorý má 14 rokov. Bolo by úžasné hrať spolu, či už v Bordeauxe, alebo niekde inde,“ povedal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Saudom dal košom, vybral si štvrtú ligu. Známy Angličan zarába menej než platí nájom