Ukrajinec Jarmolenko skóroval hneď po návrate, ale ťažko sa koncentruje na futbal

Andrij Jarmolenko (vpravo) po strelenom góle v drese West Ham United.
Andrij Jarmolenko (vpravo) po strelenom góle v drese West Ham United. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. mar 2022 o 11:48

V živote sú dôležitejšie veci ako šport, povedal tréner Moyes.

BRATISLAVA. Futbalisti West Hamu United zvíťazili v nedeľnom zápase 29. kola anglickej Premier League na domácom štadióne nad Aston Villou 2:1.

Góly začali padať až od 70. minúty, hneď úvodný gól ale priniesol veľké emócie.

Jarmolenko: Prežívam veľmi emotívne chvíle

Ukrajinský reprezentant Andrij Jarmolenko sa po viac ako mesiaci vrátil do zostavy West Hamu a po pohotovom spracovaní lopty v šestnástke poslal svoj tím do vedenia.

Tridsaťdvaročný útočník pri následnej oslave neudržal slzy dojatia a gestom dal najavo, že počas ruskej invázie na Ukrajinu myslí na svojich krajanov.

"Situácia v mojej krajine je kritická, v tejto chvíli je pre mňa také ťažké premýšľať o futbale. Prežívam veľmi emotívne chvíle. Cítil som podporu od fanúšikov a na ihrisku som sa snažil dať do toho všetko, pretože viem, aký dôležitý bol pre nás tento zápas.

Všetkým fanúšikom West Hamu, ktorí podporujú nielen mňa, ale aj ostatných Ukrajincov, úprimne ďakujem," odkázal Jarmolenko v rozhovore pre Sky Sports, cituje ho web BBC.com.

Moyes: V živote sú dôležitejšie veci ako šport

Tréner West Hamu United David Moyes po zápase povedal, že klub dá útočníkovi toľko času, koľko bude potrebné.

"Andrij mi povedal, že jeho rodina je momentálne v bezpečí. Záleží mu na tom, či sú všetci v poriadku. Futbal je niekedy dobrým rozptýlením, ale v živote sú dôležitejšie veci ako šport. Andrij má skvelé technické predpoklady a vie premieňať šance na dôležité góly. Je pre nás veľmi dôležitý," zakončil 58-ročný kouč.

West Ham je príjemným prekvapením sezóny v Premier League. Momentálne mu v tabuľke patrí šiesta priečka s mankom dvoch bodov na piaty Manchester United a troch na štvrtý Arsenal.

West Ham už dokázal v tejto sezóne Premier League zdolať Chelsea aj Liverpool FC zhodne 3:2. Mužstvo Davida Moyesa sa prebojovalo aj do osemfinále Európskej ligy, kde prehralo prvý zápas s FC Sevilla 0:1. Odveta príde na rad o tri dni v Londýne.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ukrajinec Jarmolenko skóroval hneď po návrate, ale ťažko sa koncentruje na futbal