Smutná správa z Nemecka. Vo veku 63 rokov zomrel bývalý majster sveta

Andreas Brehme.
Andreas Brehme. (Autor: TASR/DPA)
TASR|20. feb 2024 o 10:13

S národným mužstvom získal aj striebro na MS 1986 v Mexiku.

MNÍCHOV. Vo veku 63 rokov zomrel na zástavu srdca bývalý nemecký futbalový reprezentant Andreas Brehme.

Vo finále MS 1990 v Taliansku rozhodol o zisku tretieho titulu pre Nemecko, keď v závere súboja s Argentínou premenil pokutový kop.

O jeho úmrtí informovala agentúru DPA Brehmeho životná partnerka Susanne Schäferová.

"S hlbokým smútkom musím v mene celej rodiny oznámiť, že môj partner Andreas Brehme nás v noci na utorok náhle a nečakane opustil.

Príčinou smrti bola zástava srdca. Chcela by som všetkých požiadať, aby v týchto ťažkých chvíľach rešpektovali naše súkromie," uviedla Schäferová vo svojom vyhlásení.

Andreas Brehme počas zápasu legiend v Lipsku.
Andreas Brehme počas zápasu legiend v Lipsku. (Autor: TASR)

Brehme patril na MS 1990 k oporám nemeckej obrany a výdatne podporoval aj ofenzívu.

Strelecky sa presadil v osemfinálovom súboji proti Holandsku (2:1) i v semifinále proti Anglicku, v ktorom tím Franza Beckenbauera uspel v jedenástkovom rozstrele.

S národným mužstvom získal aj striebro na MS 1986 v Mexiku.

Za reprezentáciu odohral Brehme 86 zápasov, v ktorých vsietil osem gólov. Na klubovej úrovni získal nemecké bundesligové tituly s Bayernom Mníchov i 1. FC Kaiserslautern.

Najlepšie roky však zažil v Interi Miláno, s ktorým v máji 1989 získal taliansky titul a o dva roky neskôr triumfoval v Pohári UEFA.

VIDEO: Spomienka na Adreasa Brehmeho

"FC Bayern je v šoku z náhleho úmrtia Andreasa Brehmeho. Navždy zostane v našich srdciach ako majster sveta i výnimočný človek.

Andi, vždy budeš súčasťou našej rodiny, odpočívaj v pokoji," uviedli predstavitelia nemeckého majstra na klubovom webe. Brehme získal s Bayernom titul v roku 1987.

Inter Miláno si uctí Brehmeho pamiatku, v utorňajšom úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Atleticu Madrid nastúpia jeho hráči s čiernymi páskami na rukávoch.

"Celú futbalovú rodinu Interu Miláno veľmi zarmútila správa o úmrtí Andreasa Brehmeho. Jeho rodine chceme vyjadriť úprimnú sústrasť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Smutná správa z Nemecka. Vo veku 63 rokov zomrel bývalý majster sveta