VIDEO: Zahodili nemožné! Hráči Atlética zbabrali penaltu, v Lige majstrov končia v skupine

Yannick Carrasco.
Yannick Carrasco. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|27. okt 2022 o 10:45

Dôležitý pokutový kop nezvládol premeniť Carrasco.

MADRID. Futbalisti Atlética Madrid už s istotou nepostúpia zo skupiny Ligy majstrov do vyraďovacej fázy. Šancu stratili nevídaným spôsobom.

V nadstavenom čase zápasu s Bayerom Leverkusen (2:2) dostali k dispozícii pokutový kop.

Ak by ho premenili, pripísali by si víťazstvo a v tabuľke by mali sedem bodov. Pred posledným kolom by mali stále teoretickú šancu na postup.

Penaltu však Yannick Carrasco nepremenil. Domáci sa dostali k odrazenej lopte no hlavička jedného z hráčov skončila na brvne.

Opäť sa však lopta dostala na kopačky Madridčanov no aj ďalšia strela, ktorá smerovala do brány, skončila iba na jednom z brániacich hráčov.

Nasledoval záverečný hvizd a obrovská radosť hostí. Futbalisti Atlética smútili. Viacerí padli na trávnik ako podťatí, iní si rukami zakrývali tvár a neveriacky krútili hlavami.

Stretnutie sa skončilo remízou 2:2. V záverečnom zápase skupiny nastúpi Atlético proti FC Porto.

 "Je to veľmi krutý spôsob vypadnutia. Ale taký je futbal," povedal Oblak po zápase.

"Urobili sme všetko pre to, aby sme vyhrali, ale predchádzajúce zápasy nás potrestali. Nemali sme ani šťastie, ktoré treba. Môžeme len poďakovať zo srdca za podporu fanúšikom.

Zaslúžia si oveľa viac. Tím to veľmi mrzí. Je to chyba nás všetkých. A nielen v tomto zápase, ale aj v tých predchádzajúcich. Škoda, že nemôžeme pokračovať v Lige majstrov," dodal Oblak.

Tréner Španielov Diego Simeone vyzval svojich hráčov na ráznu odpoveď, ktorú by mali uskutočniť v Európskej lige.

"V mnohých zápasoch sme mohli streliť viac gólov. Záverečná akcia v zápase s Bayerom s nevyužitou penaltou to potvrdzuje. Je jasné, že nehľadáme výhovorky, veci sme nedokázali doviesť do konca.

Hnevá nás, že nemáme možnosť pokračovať v súťaži. Je jasné, že je to tvrdá rana, nečakali sme to, nebolo to v našom pláne, ale je to tak. Sú dva spôsoby, ako pokračovať: buď budeme na strane zdolaných, alebo vstaneme silnejší a budeme pokračovať v tom, čo sme nedokončili."

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»VIDEO: Zahodili nemožné! Hráči Atlética zbabrali penaltu, v Lige majstrov končia v skupine