Škriniarov Inter brzdia problémy v útoku. Neskóroval už vyše 400 minút

Momentka zo zápasu AC Miláno - Inter Miláno.
Momentka zo zápasu AC Miláno - Inter Miláno. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|2. mar 2022 o 11:55

Tréner Inzaghi tvrdí, že čoskoro opäť začnú víťaziť.

MILÁNO. Úvodné semifinálové stretnutie Talianskeho pohára vo futbale medzi milánskym Interom a jeho mestským rivalom AC sa na San Sire skončilo bezgólovou remízou.

Slovenský obranca v drese Interu Milan Škriniar odohral celý duel.

Odvetný zápas je na programe 20. apríla. Prvý diel druhého semifinále v stredu obstarajú AC Fiorentina a obhajca pohárového prvenstva Juventus Turín.

Finále je na programe 11. mája na Stadio Olimpico v Ríme.

Inter predĺžil negatívnu sériu

Od začiatku stretnutia to bola šachová partia trénerov. V bezgólovom zápase diváci videli len päť striel do priestoru bránky.

Najväčšiu šancu mal útočník AC Miláno Rafael Leao, jeho presný pokus v závere prvého dejstva vytesnil brankár Samir Handanovič.

Druhý polčas priniesol futbal medzi "šestnástkami", Inter nevyužil neprítomnosť zraneného švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča v tíme súpera, na bránku nevystrelil ani raz.

Tréneri sa hru snažili oživiť striedaniami, ani tie však nepriniesli góly.

Futbalisti Interu Miláno vyhrali od začiatku februára iba jeden zápas z možných siedmich. V talianskej najvyššej futbalovej súťaži Serie A im patrí tretie miesto. Na vedúci Neapol strácajú jeden bod, Inter má však ešte jeden zápas k dobru.

Aktuálne predĺžil negatívnu sériu bez streleného gólu na štyri stretnutia.

Inzaghi: Inter bude znova víťaziť

Zatiaľ posledný strelec Interu bol 12. februára na začiatku druhého polčasu v zápase proti Neapolu (1:1) Edin Džeko. Znamená to, že Inter neskóroval už vyše 400 minút.

"Je prirodzené, že sme teraz poľavili, mali sme silný december aj január. Musíme si trošku oddýchnuť a nájsť v sebe tú správnu iskru. Nehráme tak dobre, ako by sme si to predstavovali.

Štyri zápasy bez streleného gólu nie je dobrá vizitka, góly vyhrávajú zápasy. Ubezpečujem všetkých, že čoskoro budeme znova víťaziť," povedal tréner Interu Simone Inzaghi.

Milánsky AC nevyhral domáci pohár už takmer dve desaťročia. Zatiaľ posledný triumf prišiel ešte v roku 2003, keď v dvojzápase zdolal AS Rím. V prvom súboji vyhrali v Ríme jednoznačne 4:1 a v odvete sa doma zrodila remíza 2:2. Inter Miláno sa od víťazného roku 2011, tiež nedostalo do pohárového finále.

V tejto sezóne sa odohralo už tretie milánske derby. V novembri minulého roka sa v 12. kole Serie A zrodila remíza 1:1. Na začiatku februára v ligovom zápase vyhralo AC Miláno 2:1, keď sa dvakrát presadil Olivier Giroud.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Coppa Italia»Škriniarov Inter brzdia problémy v útoku. Neskóroval už vyše 400 minút