Škriniar ako kapitán doviedol Inter k trofeji, ten v derby dominoval

Brankár Samir Handanovič dvíha nad hlavu trofej pre víťaza talianskeho Superpohára.
Brankár Samir Handanovič dvíha nad hlavu trofej pre víťaza talianskeho Superpohára. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, pf|18. jan 2023 o 22:00 (aktualizované 18. jan 2023 o 22:30)

Milánske derby sa skončilo rozdielom triedy.

Taliansky Superpohár 2022/2023

AC Miláno - Inter Miláno 0:3 (0:2)

Góly: 10. Dimarco, 21. Džeko, 78. Martínez

Rozhodoval: Maresca (Tal.)

ŽK: Hernandez, Tonali - Barella, Calhanoglu, Martínez

AC Miláno: Tatarusanu - Calabria (79. Dest), Kjaer (64. Kalulu), Tomori, Hernandez - Tonali, Bennacer - Messias (65. Origi), Diaz (64. De Ketelaere), Leao - Giroud (79. Rebič)

Inter Miláno: Onana - Škriniar, Acerbi, Bastoni (84. De Vrij) - Darmian, Barella (71. Gagliardini), Calhanoglu (84. Asllani), Mchitarjan, Dimarco - Martínez, Džeko (71. Correa)

RIJÁD. Futbalisti Interu Miláno siedmykrát získali taliansky Superpohár. V zápase o cennú trofej zdolali v milánskom derby AC jednoznačne 3:0.

Vrátili mu tak prehru z roku 2011. Vtedy zápas hostil Peking a hoci Nerazzurri viedli po prvom polčase najtesnejším rozdielom, napokon prehrali 1:2.

Lídrom v počte trofejí talianskeho Superpohára je Juventus (9) a na druhom mieste už bok po boku stoja oba milánske veľkokluby.

V pozícii kapitána doviedol Inter k úspechu v 234. derby Milan Škriniar. Najlepší futbalista Slovenska získal v modro-čiernych farbách už štvrtú trofej.

V sezóne 2020/2021 sa radoval z domáceho titulu a v nasledujúcom ročníku sa radoval z triumfu v Superpohári a tiež Coppa Italia.

Priebeh zápasu: AC Miláno - Inter Miláno

Hráči Interu spravili výrazný krok k obhajobe už v úvodných 20 minútach. V 10. minúte zakončil rýchlu ofenzívnu akciu Dimarco - 0:1.

O desať minút Bastoni vysunul Džeka, ktorý ukázal ťah na bránku a krížnou strelou upravil na 0:2. Milánsky AC si v prvom polčase nevypracoval vyloženú šancu.

V úvode druhého polčasu hráči AC Miláno zvýšili ofenzívnu aktivitu, ale ani tá nevyústila do vážnejšej šance. V 69. minúte sa Škriniar dostal k strele, ktorá pred brankárom Tatarusanuom poskočila, ale ten si napokon poradil.

Defenzíva Interu aktívne bránila dvojgólový náskok a gólovú poistku priniesla pre zverencov trénera Simone Inzaghiho 78. minúta. Po Škriniarovej prihrávke sa Martínez zbavil Tomoriho a prekonal aj Tatarusanua - 0:3.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Škriniar ako kapitán doviedol Inter k trofeji, ten v derby dominoval