Fury zmeškal stretnutie s Kličkom, vraj sa mu pokazilo auto

Vladimir Kličko sa v utorok svojho súpera Tysona Furyho nedočkal.
Vladimir Kličko sa v utorok svojho súpera Tysona Furyho nedočkal. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|13. sep 2016 o 11:10

Vlani sa hral na Batmana, teraz Fury pred novinárov nestihol prísť.

LONDÝN. Britský profesionálny boxer Tyson Fury zmeškal londýnsku tlačovú konferenciu pred odvetným súbojom s Ukrajincom Vladimirom Kličkom, ktorý je na pláne 29. októbra v Manchester Arene.

Držiteľ opaskov organizácií WBA (Super), WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii, podľa portálu BBC uviazol v premávke na diaľnici M6 a neskôr sa mu pokazilo auto.

Fury ešte neprehral

"Vieme len toľko, že sa mu vybil telefón, mal problémy v premávke a pokazilo sa mu auto. Zápas sa však napriek rôznym šumom uskutoční," uviedol promotér Frank Warren. Furyho prípad bude Britská antidopingová agentúra (UKAD) riešiť až po súboji.

Fury v profesionálnom ringu ešte neprehral jediný zápas. Má bilanciu 25:0. Navyše do konca súboja s ním vydržali boxovať iba siedmi súperi. Zvyšní skončili po knokaute. 

Najväčší šok spôsobil vlani, keď ako outsider vyhral nad Vladimirom Kličkom, ktorý vtedy v ringu vládol nepretržite 11 a pol roka. Dlho sa snažil zjednotiť všetky tituly. Fury ho razom o všetky obral.

Hral sa na superhrdinu

Fury sa však viac ako ranami v ringu preslávil silnými rečami a vystupovaním. Aj preto si vyslúžil prezývku Cigánsky kráľ. Mimo ringu je šoumenom, vedie plamenné reči. 

Uťahovať si zo všetkého, ho baví. Vlani pred ich prvým vzájomným súbojom prišiel pred novinárov v kostýme Batmana a vyhlásil, že musí zbaviť svet boxera, ktorý je extrémne nudný.

Kým táto scénka pobavila, neskôr už 28-ročný Brit prekročil hranice. Klička pre Daily Mail označil za uctievača diabla. „Sú tu ďalší a sú zapojení vo vyšších kruhoch. Vládne mágiou, ale napriek tomu ma nezdolá. Nemá šancu, pretože Boh to nedopustí. Som si tým istý na tisíc percent,“ vravel.

Ukrajinec len zopakoval, že jeho súper by mal vyhľadať odbornú pomoc. Zápas vraj príliš prežíva.

Kličko: Bude to pomsta

Po tom, čo Klička zdolal, ho provokoval pred novinármi tým, že im ukázal akú má nadváhu. Celému svetu ukázal svoje šunky.

„Vyzerá toto ako telo bojovníka? Jasné, že nie. Porazil ťa tučný muž. Hanba ti,“ odkázal Ukrajincovi, ktorý je známy tým, že na sebe drie a má vypracovanú postavu.

Odveta medzi Kličkom a Furym by sa mala uskutočniť 29. októbra v Manchestri.  "Toto nebude odveta, bude to pomsta," sľubuje Ukrajinec Furymu. 

Teraz sa terčom posmechu stal aj britský boxer. Po tom, čo nestihol prísť na oficiálny termín pred novinárov, si z neho fanúšikovia uťahujú.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Fury zmeškal stretnutie s Kličkom, vraj sa mu pokazilo auto