Full Fight 2 priniesol pekné súboje ale aj slzy (rekapitulácia)

Vladimír Bilohuščin|5. jún 2016 o 02:00

Na podujatí Full Fight 2 sme mohli zhliadnuť dovedna desať zápasov podľa profesionálnych pravidiel MMA. V hľadisku pritom nechýbali ani vedúce osobnosti organizácie Fight Nights.

4. jún bol pre slovenské MMA skutočne výnimočnou udalosťou. Reč je samozrejme o udalosti Full Fight 2, ktorú oficiálne zastrešila ruská organizácia Fight Nights a pod názvom ´Fight Nights Global 49´ ju vysielala do celého sveta. Turnaj sa totiž, okrem vysielania ruskej televízie, dostal aj do ponuky UFC Fight Pass a tak si ho mohol pozrieť aj sám prezident UFC Dana White. Jediná škoda bola, že slovenské želiezka v ohni ťahali v hlavných zápasoch za kratší koniec.

Vrcholom večera bol súboj dvoch ťažkých váh. Slovenský MMA veterán a skutočná legenda Ilja Škondrič vyzval v súboji ruského borca Alexey Stoyana, pre ktorého to bol zápas po dlhšej pauze. Odmlka ale nebola spôsobená zranením ale trénovaním na turnaje thajského boxu, v ktorom sa stal aj svetovým šampiónom. Výzva to teda bola veľká, ale náš bojovník nikdy neuhol ani pred takýmto súperom.

Samotný súboj neprebehol podľa Škondričových predstáv, keď už po úvodnom klaksóne bolo prakticky po zápase, keď náš reprezentant vletel na súpera s cieľom dostať ho na zem. Po spŕške úderov však Stoyan dokázal duel ukončiť technickým KO.

Ani co-main event večera divákom nevyčaril úsmev na tvári. Práve naopak, v jednom momente doslova tuhla krv v žilách.

Talentovaný slovenský bojovník Miroslav Štrbák sa, po senzačnej výhre nad Akihirom Gonom, zasa vrátil pred domáce publikum, kde chcel predĺžiť svoju víťaznú šnúru. V ceste mu stál ďalší ruský bojovník Gazavat Suleimanov, ktorý mal na konte tri výhry a žiadnu prehru. Ako to už u ruských bojovníkov býva, ani tento borec nebol neskúsený nováčik. Na konte mal totiž opasok šampióna Moskvy.

Celý duel sa niesol v duchu prestreliek v postoji, kde si obaja bojovníci vymieňali údery a publikum si prichádzalo na svoje. Štrbák, hnaný celou halou, bol o niečo agresívnejší a snažil sa tlačiť súpera. Na konci kola ale Suleimanov zasadil nášmu reprezentantovi tvrdý úder priamo na bradu, po ktorom sa Štrbák ocitol na zemi. Po tomto údere hala stíchla, prácu mali totiž lekári. Miro sa ale po chvíli pozviechal a do šatne už odkráčal bez pomoci.

V Banskej Bystrici sa predstavil aj český pionier Jaroslav ´Číňan´ Poborsky, pre ktorého to bol už neuveriteľný 61. zápas v kariére. Súpera mal ale zdatného, veď Rus Dinislam Kamavov bol so skóre 3-0-2 zatiaľ neporazený.

Svoju dominanciu začal ruský zverenec dokazovať už od začiatku súboja, keď po výmenách v postoji nasadil krásny suplex, ktorým prehodil súpera a dostal sa mu na chrbát. Po chvíli práce získal Kamavov nad súperom kompletnú kontrolu a spustil paľbu úderov, po ktorej rozhodca súboj ukončil.

Jediný súboj, v ktorom sa nám predstavili bojovníci mimo Česka a Slovenska, obstarali Rus Roman Silagadze a Španiel Alfonso Perez. Duel začal z ostra keď sa obaja bojovníci ocitli v divokej výmene, ktorá vyústila v Silagadzeho takedown. Na zemi potom dokázal Rus zasadiť súperovi pár kvalitných lakťov, z ktorých sa ale Španiel dokázal otriasť a dostať sa spod tlaku. V postoji, po pár momentoch, ale prišlo pekné koleno na Perezovu tvár a po pár úderoch ukončenie zápasu technickým KO. Aj keď Perez protestoval, že zápas mal pokračovať, nebolo mu to už nič platné.

Azda najzaujímavejší duel nám predviedli šampión GCF David KozmaEmin Sefa z MMA Top Team Košice. Celý zápas rozhodli takedowny, keď ich dokázal český reprezentant zaznamenať v každom kole. Hlavne úvodné dejstvo bolo v réžii skúsenejšieho Kozmu, ktorý dokázal pekným úderom poslať domáceho bojovníka na zem, kde pokračoval ground and poundom. Sefa sa ale nevzdával a v ďalších dvoch kolách začal v postoji svojho súpera prevyšovať. Ten ale zasa vsadil na boj na zemi a tak po záverečnom klaksóne pridelili rozhodcovia výhru na body práve českému reprezentantovi.

V piatom zápase večera na seba narazili Vít MrákotaMichal Teššík. Po krátkych výmenách v postoji sa Teššík pokúsil o gilotínu, ktorá ale úspech nepriniesla a dostala do výhody českého reprezentanta Mrákotu, ktorý preniesol súboj na zem. Tu sa mu podarilo prejsť do full mountu, z ktorého sa už Teššik nedokázal dostať, keď po prechode do back controlu a tvrdých úderoch rozhodca duel ukončil.

Ťažké váhy sme mali možnosť vidieť aj v súboji Martin Chudej vs. Krištof Nataška. Tu musíme byť troška kritickí, keď súboj priniesol až priveľa taktizovania a v podstate sa nebolo na čo pozerať. Súperi prakticky skoro vôbec neútočili a keď sa už do seba pustili, skončilo to nekonečným clinchom, čo sa prejavilo aj na reakcii publika. Po veľmi ťažkom rozhodnutí rozhodcov, ktorí sa naozaj nemali o čo oprieť, odchádzal nakoniec šťastnejší domáci reprezentant Nataška.

Zaujímavý duel priniesol stret Petra Čajnáka, ktorý vzal zápas iba desať dní pred podujatím, keď nahradil zraneného Krištofiča a Jozefa Wittnera, ktorý mal do tejto chvíle na konte päť výhier v prvom kole. Súboj začal Wittnerovým front kickom, po ktorom nastúpil Čajnák a zaznamenal dva tvrdé takedowny. Wittner mal ale natrénované a dokázal sa zasa vrátiť do postoja. Tu už začal preberať iniciatívu sám Wittner a v štvrtej minúte mu vyšlo ukončenie zápasu luxusnou gilotínou. Na konte má teda šnúru šiestich víťazstiev v prvom kole.

Veľmi pekný duel nám priniesol David Dvořák spolu s Miroslvom Kubáňom. Celý zápas charakterizovali výmeny v postoji, ktoré prinášali veľa vzrušenia na oboch stranách. Český reprezentant ale dokázal na konci prvého kola zasiahnuť súpera kolenami a tak si uchmatol prvé body pre seba. Druhé kolo sa nieslo v podobnom duchu, pričom bol Dvořák zasa o niečo agresívnejší, Kubáň mu ale zdatne sekundoval. Zlom nastal po jednom z úderov, ktorý spôsobil Kubáňovi tržnú ranu a doktor mu, po ošetrení, nedovolil v zápase pokračovať. Úprimne povedané, nám sa toto zranenie také devastačné nezdalo a je veľkou škodou, že to lekár videl inak.

Súboje profesionálov odštartoval duel Tomáš Bolo vs. Roman Vančo. Tento zápas mal rýchly priebeh, keď už po úvodnej výmene dokázal Bolo nasadiť súperovi armbar a bolo vymaľované.

 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Full Fight 2 priniesol pekné súboje ale aj slzy (rekapitulácia)