Na staré kolená debutoval v MMA. Legendárny kickboxer dal v šialenom zápase KO

Freddy Kemayo tesne po ukončení zápasu.
Freddy Kemayo tesne po ukončení zápasu. (Zdroj: ARES Fighting Championship)
Dávid Lukáč|4. máj 2022 o 16:15

Elitný bojovník so stovkou zápasov ukázal, že ešte nepatrí do starého železa.

PARÍŽ. Ohromujúcu premiéru v profesionálnom MMA zažil na podujatí Ares FC 5 legendárny francúzsky kickboxer Freddy Kemayo.

Necelé tri týždne pred oslavou štyridsiatky si nadelil darček, na ktorý dlho nezabudne on i prítomní diváci.

Trojnásobný šampión Francúzska v kickboxe zdolal v atraktívnom súboji ťažkých váh Xaviera Lessoua.

Po priebehu plnom zvratov vytiahol Kemayo v druhom kole zo svojho arzenálu koleno a zdvihák, ktorým odpor reprezentanta klubu MMA Factory Paris definitívne zlomil.

Freddy Kemayo sa v minulosti predstavil aj na Slovensku. V roku 2010 bojoval v Nitre na turnaji Ring of Honor, kde v prvom kole zdolal Čecha Petra Vondráčka.

Na konte má aj skalpy českých bojovníkov Romana Kleibla a Jana Soukupa. V roku 2003 však nestačil na ďalšieho českého reprezentanta Pavla Majera, ktorý ho vyradil z pyramídy K-1 World Grand Prix Preliminary v Miláne.

Pôvodným Kemayovým súperom pre debut v MMA mal byť pritom Daniel Lentie, jeho krajan, ktorý sa pred ôsmimi rokmi predstavil na žilinskom turnaji Enfusion Live - Gala Night Thaiboxing.

Zo zápasu však musel odstúpiť a šance sa tak chopil Lessou, zbierajúci skúsenosti po boku bývalého dočasného šampióna ťažkej váhy UFC, Ciryla Ganea.

Freddy Kemayo i Xavier Lessou si za svoj výkon vyslúžili bonus za zápas večera. Obaja inkasovali od organizácie ARES Fighting Championship k výplate ďalších 10-tisíc eur.

Celý súboj si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na staré kolená debutoval v MMA. Legendárny kickboxer dal v šialenom zápase KO