Francúzi nehrajú skvelo, ale sú v osemfinále. Mbappé prekonal národný rekord

Kylian Mbappé.
Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. jún 2018 o 10:32

Peru čaká v Rusku posledný zápas.

JEKATERINBURG. Francúzsko si po druhom tesnom víťazstve v C-skupine v predstihu vybojovalo miestenku v osemfinále na MS vo futbale 2018 v Rusku.

Gól mladíka Kyliana Mbappého znamenal aj definitívny koniec nádejí na postup Peruáncov, keďže tí prehrali druhýkrát 0:1 a v záverečnom zápase proti Austrálii budú hrať už iba o česť.

V stretnutí proti Peru nastúpil na svoj jubilejný stý reprezentačný zápas Hugo Lloris z Tottenhamu Hotspur, v sedemdesiatich šiestich z nich viedol svoje mužstvo ako kapitán.

MS vo futbale 2018: Pozrite si momentky zo zápasu Francúzsko - Peru: fotogaléria

22.6.2018

Jediný gól stretnutia strelil Mbappé a vo veku 19 rokov a 183 dní sa stal najmladším strelcom v histórii francúzskej reprezentácie na veľkých podujatiach.

"Bol som šťastný, že sa mi podarilo dať gól. Je to pre mňa ako sen hrať na majstrovstvách sveta a skórovať," citovala útočníka Paríža Saint-Germain agentúra DPA.

Zverenci trénera Didiera Deschampsa nepredvádzali ani vo svojom druhom vystúpení na MS 2018 skvelý ofenzívny futbal. V druhom polčase boli nevýrazní, zamerali sa na udržanie si jednogólového náskoku, čo sa im nakoniec aj podarilo.

"Hráči Peru ukázali veľkú vôľu po víťazstve. V druhom polčase sme veľmi trpeli. Mali sme problémy, ale bojovali sme. Kvalifikovali sme sa však do ďalšej fázy a to bol náš cieľ pred zápasom. Chceme víťazstvo aj v treťom zápase v skupine," uviedol francúzsky tréner.

Peruánci sa vrátili na scénu majstrovstiev sveta po 36 rokoch, no so šampionátom v Rusku sa rozlúčia už po bojoch v základnej skupine.

"Ďakujeme peruánskym fanúšikom za veľkú podporu v Rusku. Proti dvom ťažkým súperom sme nechali na ihrisku všetky sily. Máme pred sebou ešte jeden zápas a majstrovstvá sveta uzavrieme rovnakou bojovnosťou," vyhlásil brankár juhoamerického tímu.

"Dali sme do toho všetko. Nemôžem môjmu tímu nič vyčítať. Byť na MS je pre nás užitočná lekcia. Chceme sa so šampionátom rozlúčiť čo najlepšie," zneli slová kouča reprezentácie Peru Ricarda Garecu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Francúzi nehrajú skvelo, ale sú v osemfinále. Mbappé prekonal národný rekord