Francúzi deklasovali Kazachstan. Ukázali sme, čoho sme schopní, vraví Benzema

Francúzski futbalisti.
Francúzski futbalisti. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. nov 2021 o 10:41

Kazachstan obsadil v skupine posledné miesto.

PARÍŽ. Futbalisti Francúzska postúpili priamo na budúcoročné MS v Katare a budú mať šancu obhájiť titul z roku 2018.

Po sobotnom jednoznačnom triumfe 8:0 v Parku Princov nad Kazachstanom ich už druhé Fínsko nemá šancu dobehnúť.

Francúzi začali zápas aktívne a už po necelej štvrťhodine si vypracovali dvojgólový náskok. "Majstrovský titul je snom a cieľom, znamená jednoducho všetko. Šanca hrať v tíme, ktorý oň môže bojovať, je unikátna a my ho ideme získať," povedal Kylian Mbappé, ktorý v sobotu strelil Stasovi Pokatilovi štyri góly.

Ďalšie dva pridal Karim Benzema a po jednom presnom zásahu si zapísali aj Adrien Rabiot a Antoine Griezmann.

Pre hráča Atletica Madrid to bol 42. presný zásah v národnom drese, čím predbehol legendárneho Michela Platiniho. Viac gólov majú na konte len Thierry Henry (51) a Olivier Giroud (46).

"Ukázali sme, čoho sme schopní, že dokážeme spolu hrať a užiť si to. Som veľmi rád, že som mal šancu hrať a že sme vyhrali," povedal po zápase Benzema. Francúzsko nechýbalo od roku 1930 ani na jedných majstrovstvách sveta, pričom dvakrát turnaj vyhralo (1998, 2018).

Kazachstan odohral posledný duel v skupine a obsadil v nej posledné miesto, keď získal len tri body za tri remízy. Francúzov čaká v utorok súboj proti tabuľkovému susedovi Fínsku. Severania budú nepriamo bojovať o postup do baráže s Ukrajinou, ktorá odohrá posledné stretnutie v Bosne a Hercegovine.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Francúzi deklasovali Kazachstan. Ukázali sme, čoho sme schopní, vraví Benzema