Francúzsko a Argentína nevnímajú vzájomný duel ako prípravu

SITA|10. feb 2009 o 15:26

Šlágrom stredajších prípravných futbalových duelov bude nepochybne aj zápas v Marseille Francúzsko - Argentína.

PARÍŽ Zverenci Raymonda Domenecha Francúzi nevyhrali so špičkovým tímom od septembra 2006, keď zdolali Talianov.

Verejnosť a futbaloví priaznivci žiadajú odstúpenie Domenecha z funkcie kormidelníka, ten však odoláva tlaku a zdá sa, že má aj podporu Francúzskej futbalovej federácie. Krajina galského kohúta v prebiehajúcej kvalifikácii na MS 2010 do JAR už prehrala v Rakúsku (1:3). Francúzi potrebujú dobrý výsledok, aby im stúplo sebavedomie a dokázali príslušnosť k širšej svetovej špičke.

"Bude to pre nás špecifický zápas, Argentína má výnimočný tím. Zápas proti nej nevnímame ako prípravný, pôjde vo veľkej miere o prestíž," povedal pred stretnutím Domenech. Vo francúzskom výbere sa objavili len dve nové mená - brankár Toulouse Cedric Carrasso a obranca St. Étienne Mouhamadou Dabo. Očakáva sa, že Domenech dá príležitosť skúseným hráčom. Aj tento fakt podporuje špekulácie, že lodivod Francúzska sa naozaj bojí o výsledok a úspech potrebuje ako soľ.

V obdobnej situácii je aj Argentína. V juhoamerickej kvalifikačnej zóne jej patrí 3. miesto so sedembodovým odstupom na vedúci Paraguaj. Séria nepriaznivých výsledkov viedla k tomu, že tréner Alfio Basile v októbri 2008 rezignoval na svoj post. Jeho miesto na reprezentačnej lavičke zaujal populárny Diego Maradona. "Hráme proti vicemajstrom sveta. Bude to pre nás nesmierne dôležitý duel," povedal pre francúzsky denník L'Equipe 48-ročný Maradona.

Pozvánku do kádra dostal aj jeden z najlepších futbalistov na svete, krídelník FC Barcelona Lionel Messi. "V Argentíne neexistuje nič také ako prípravný zápas. Po vybehnutí na trávnik v Marseille máme len tri možnosti - vyhrať, vyhrať a vyhrať," naznačil ambície Argentíny Messi. Sila "Albicelestes" bude najmä v útoku. Okrem Messiho má Maradona k dispozícii aj útočníka Atlética Madrid Sergia Agüera a Carlosa Téveza z Manchestru United. Zápas na štadióne Stade Vélodrome má výkop o 21.00 h SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov