Vlhová bude bojovať o Ľadový kvet. Trofej má odrážať aj ženskú krásu

Ľadový kvet - trofeje pre víťazky SP v Jasnej 2021.
Ľadový kvet - trofeje pre víťazky SP v Jasnej 2021. (Autor: World Cup Jasná)
Michal Šášky|23. feb 2021 o 16:20

Pozrite si trofeje, ktoré udelia v Jasnej.

JASNÁ. Petra Vlhová má namierené stať sa historicky prvou slovenskou lyžiarkou, ktorá získa veľký krištáľový glóbus.

Aktuálna líderka celkového poradia vo Svetovom pohári môže smerom k vysnívanému cieľu spraviť dôležitý krok v domácom prostredí.

Nízkotatranské stredisko Jasná bude hostiť preteky Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien prvý marcový víkend (6. - 7. marec).

Víťazky slalomu a obrovského slalomu získajú okrem cenných bodov aj originálnu sklenenú trofej s názvom Ľadový kvet.

Ľadový kvet - trofeje pre víťazky SP v Jasnej 2021.
Ľadový kvet - trofeje pre víťazky SP v Jasnej 2021. (Autor: World Cup Jasná)

Sklenená trofej je maľovaná listrami drahých kovov, predné lupienky kvetu sú ozdobené zlatom, platinou a ružovým zlatom.

Zlatá trofej má 42 centimetrov a váži dva kilogramy.

Od ostatných dvoch sa líši aj vyvýšenou špičkou na vrchnej časti. Strieborná a bronzová trofej sú každá o dva centimetre menšie.

Autorkou trofejí je známa umelecká sklárka Gordana Glass. Pri tvorbe sa inšpirovala slovenskou partou a ženskou krásou – motívmi Svetového pohára v Jasnej.

„Kým vrchná časť symbolizuje ženskú hlavu a kvet, stredná časť pripomína stuhy party a zároveň znázorňuje cestu k víťazstvu. Stredná časť je jemne zvlnená, čím vystihuje nielen ženskosť, ale taktiež trošku pripomína lyžiarsky postoj," opísala trofej marketingová manažérka podujatia v Jasnej Jana Tužinská.

"Je v nej cítiť pohyb, vyžaruje z nej jemnosť kvetu a zároveň i veľká sila, ktorú v sebe ukrýva každá pretekárka,“ dodala.

Party, ktoré dostanú víťazky Svetového pohára v Jasnej, boli vytvorené v rámci projektu Party v 21. storočí a sú inšpirované partami z Liptova (Liptovské Sliače) a Podunajska (Martovce), informoval organizátor prostredníctvom tlačovej správy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová bude bojovať o Ľadový kvet. Trofej má odrážať aj ženskú krásu