Čo tam po nedeli, ľudia prišli na rockový koncert. Veď hral Sagan

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Zoran Boškovič|26. jún 2018 o 13:48

Peter Sagan spôsobil divácky ošiaľ aj na šampionáte v Plzni.

BRATISLAVA. Lebo je nedeľa. Tak Peter Sagan odpovedal na otázku, prečo by ľudia mali prísť na víkendové spoločné majstrovstvá Slovenska a Česka v Plzni.

Prítomných rozosmial, no keď ten deň nadišiel, jedno bolo jasné. Ľudia neprišli, lebo bola nedeľa. Neprišli, lebo bolo pekné počasie alebo pre kultúrny program.

Húfy ľudí sa od rána presúvali na miesto štartu aj cieľa, hoci by si v nedeľu našli isto aj iný program. Prišli však, lebo chceli vidieť elitu. A hlavne trojnásobného majstra sveta.

"Veľmi pekne im ďakujem," hovoril s úsmevom Sagan.

Prišli na Sagana

Sagan bol najväčším esom v pelotóne. Na štarte, opierajúc sa o bicykel, pózoval fotografom, ktorí sa obšmietali najmä okolo neho.

Moderátor podujatia Libor Bouček väčšinu vstupov orientoval na Sagana. Okolo štartu a fanzóny pobehovali ľudia v dresoch tímu Bora-Hansgrohe, v tričkách so Saganovou podobizňou či s tyrkysovo-čiernymi šiltovkami nemeckého tímu.

Spoločné majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike: fotogaléria

26.6.2018

Fanúšikovia sa neustále motali aj okolo tímových vozidiel Bory. "Prišli sme sa pozrieť na Sagana," usmieval sa český fanúšik.

"A, samozrejme, na Štybyho (Zdeňka Štybara, momentálne najväčšiu hviezdu českej cyklistiky - pozn. red). Na toho tiež," doplnil previnilo.

Nepoznajú ho iba v Kambodži

Je to už evergrín. Sagan je mimoriadne populárny prakticky kdekoľvek na svete. Vlani na Okolo Poľska vyvolal väčšiu eufóriu ako domáci jazdci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Čo tam po nedeli, ľudia prišli na rockový koncert. Veď hral Sagan