Neymar derby nedohral, odniesli ho na nosidlách. Protihráč odmieta vinu

Neymar opúšťal zápas na nosidlách.
Neymar opúšťal zápas na nosidlách. (Autor: SITA/AP)
SITA|26. feb 2018 o 08:45

Nastúpi v odvete Ligy majstrov proti Realu Madrid?

PARÍŽ. Líder najvyššej francúzskej futbalovej súťaže 2017/2018 Paríž St. Germain zvíťazil v nedeľňajšom dueli 27. kola nad odvekým rivalom Olympique Marseille rozdielom triedy 3:0 a upevnil si postavenie v tabuľke Ligue 1.

Mužstvo trénera Unaia Emeryho má jedenásť kôl pred koncom súťaže 14-bodový náskok pred majstrovským AS Monako.

Neymar skončil na zemi, odniesli ho na nosidlách. Mohol za to protihráč?: fotogaléria

1.3.2018

Neymar nedohral zápas

Parížania neprehrali v derby zápase už v 16 súťažných stretnutiach po sebe. Ostatný triumf Marseille sa zrodil ešte 27. novembra 2011.

V tíme spod Eiffelovky však nedohral zápas útočník Neymar. Brazílčana v 80. min vyniesli na nosidlách pre zranenie členka a okamžite sa vynorili otázniky, či stihne budúcotýždňový odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov proti obhajcovi prvenstva Realu Madrid (prvý zápas 1:3, pozn.).

Rozsah Neymarovho zranenia zatiaľ nie je známy, avšak najdrahší hráč sveta opúšťal ihrisko so slzami v očiach.

"Prvé vyšetrenia odhalili podvrtnutie. Budeme mu však robiť ďalšie testy," povedal tréner PSG Unai Emery, ktorý zároveň dodal, že zostáva optimisticky naladený.

"Čo sa týka jeho účasti v zápase s Realom Madrid, ak by som musel odpovedať áno alebo nie, povedal by som áno," doplnil 46-ročný Španiel.

Za zranenie protihráč nemôže

Neymarovmu zraneniu predchádzal súboj s marseillským obrancom Bounom Sarrom. Dvadsaťšesťročný rodák z Lyonu však odmieta svoj podiel na tejto situácii.

"Neymar? Ja som zasiahol loptu. Vôbec som do súboja nešiel s úmyslom faulovať ho. Nemám to na svedomí. Zrejme sa mu skrútil členok. Bol to nešťastný moment, ale išlo o súboj ako každý iný," povedal po zápase Sarr.

Opakované televízne zábery mu dali za pravdu. Neymar v snahe dostihnúť protivníka zle došliapol, čím došlo k podvrtnutiu členka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Neymar derby nedohral, odniesli ho na nosidlách. Protihráč odmieta vinu