FOTO: Zachráni zbabranú sezónu? Calzona už chystá Neapol na Ligu majstrov proti Barcelone

Tréner Francesco Calzona na utorňajšom tréningu SSC Neapol.
Fotogaléria (26)
Tréner Francesco Calzona na utorňajšom tréningu SSC Neapol. (Autor: REUTERS)
Sportnet|20. feb 2024 o 15:58

Tréner Francesco Calzona sa dohodol s talianskym klubom do konca aktuálnej sezóny.

NEAPOL. Udalosti nabrali rýchly spád. V nedeľu sa objavili prvé informácie, že taliansky futbalový klub SSC Neapol je blízko k dohode s Francescom Calzonom, ktorý by mal nahradiť na trénerskom poste Waltera Mazzarriho. 

Po tom, čo Calzona, ktorý vedie slovenskú futbalovú reprezentáciu, získal súhlas od Slovenského futbalového zväzu, spečatil kontrakt s klubom, kde už v minulosti pôsobil ako asistent. Neapolčanov povedie do konca sezóny 2023/2024. 

Tréner, ktorý na jeseň priviedol Slovákov na EURO 2024, sa okamžite pustil do práce. V utorok popoludní absolvoval s mužstvom prvý tréning a v stredu ho čaká náročná premiéra.

Fotogaléria: Francesco Calzona viedol prvý tréning ako hlavný kouč SSC Neapol

Neapol, za ktorý nastupuje aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, hostí doma v prvom osemfinále Ligy majstrov FC Barcelona. 

Aktuálny taliansky majster neprežíva pozitívne obdobie. V tabuľke Serie A figuruje až na 9. mieste so stratou 27 bodov na vedúci Inter Miláno. Na pozície zaručujúce účasť v Lige majstrov chýba Neapolčanom 9 bodov.

Zachrániť sezónu má teda 55-ročný Calzona, ktorý je už tretí tréner na striedačke SSC od začiatku aktuálnej sezóny.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»FOTO: Zachráni zbabranú sezónu? Calzona už chystá Neapol na Ligu majstrov proti Barcelone