Emotívna fotografia obletela svet. Malý fanúšik stretol hrdinu z UFC Procházku

Libor Dobeš a Jiří Procházka.
Libor Dobeš a Jiří Procházka. (Zdroj: Instagram.com/libordobes)
Daniel Stankovič|17. jún 2022 o 22:20

Stretol svojho hrdinu.

TŘEBÍČ. Príbeh fotky, ktorá obletela svet. Len čo sa v pondelok novopečený kráľ UFC Jiří Procházka dostal do rodného Brna, čakalo ho veľkolepé privítanie.

České médiá písali o Nagane českého MMA. Odhadom ho malo na hlavnom námestí vítať až desať tisíc ľudí. Davy fanúšikov jasali a oslavovali svojho hrdinu. Spoločná fotografia či autogram? Museli ste mať šťastie.

A práve tu sa dostávame k fotke, ktorá neskôr obletela svet. V priebehu pár dní spôsobila v komunite bojových športov hotový ošiaľ.

Na emotívnej fotografii je zachytená nefalšovaná radosť chlapca, ktorý práve stretol svoj idol. Jiřího Procházku, prvého českého šampióna v histórii UFC. Stretnutie bolo tak silné, že sa chlapec neubránil slzám.

Silný moment detskej radosti. Na sociálnych sieťach fotku s nadšením zdieľali a komentovali mnohí. Fanúšikovia, bojovníci, tréneri a novinári.

To však nebolo všetko. Prezident českej asociácie thajského boxu Petr Ottich prezradil nevídaný príbeh na pozadí virálnej fotografie.

Mladým fanúšikom z obrázku má byť Libor Dobeš z Třebíče, ktorý v miestnom tíme trénuje thajský box.

Čo je ešte zaujímavejšie, je fakt, že Dobeš podobne ako jeho vzor Procházka, si v nedeľu dvanásteho júla pripísal veľký kariérny úspech.

Zatiaľ čo Jiří ovládol titulový zápas v UFC, Libor zvíťazil vo finále majstrovstiev Českej republiky v thajskom boxe vo váhe do 36 kilogramov.

Podobný úspech, ale medzi mužmi, dokázal Jiří Procházka v thajskom boxe v roku 2011.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Emotívna fotografia obletela svet. Malý fanúšik stretol hrdinu z UFC Procházku