Slovan predstavil dve posily, obe mal vyhliadnuté už dlhšie

Adler Da Silva Parreira.
Adler Da Silva Parreira. (Autor: skslovan.com)
TASR|2. sep 2021 o 22:21

Generálny riaditeľ klubu vyjadril spokojnosť.

BRATISLAVA. Futbalistov Slovana Bratislava posilní nigérijský stredopoliar Uche Agbo, ktorý má bohaté skúsenosti zo španielskej La Ligy. Vedenie úradujúceho slovenského majstra s ním podpísalo trojročný kontrakt.

Dvadsaťpäťročný Agbo naposledy pôsobil v španielskom klube Deportivo La Coruña. Podľa webu Slovana je to typický stredný záložník, ktorý využíva svoje fyzické parametre, no je konštruktívny aj pri zakladaní akcií a práci s loptou.

Prichádza s vizitkou vicemajstra Belgicka a víťaza Belgického pohára 2018 v drese Standardu Liége. Väčšinu svojej kariéry však strávil v Španielsku, má na konte 44 štartov v tamojšej najvyššej súťaži.

"Ucheho si pamätáme zo zápasu s Bragou, keď proti nám nastúpil na Tehelnom poli. Chceli sme ho získať už dávnejšie, avšak v tom čase boli podmienky prestupu finančne nerealizovateľné. Zostali sme však v kontakte a som nesmierne rád, že teraz sa nám naskytla príležitosť, ktorú sme okamžite využili.

Rokovania prebehli veľmi rýchlo a teším sa, že sme sa dohodli na trojročnom kontrakte. Je to presne profil hráča, ktorý nám v strede poľa doteraz chýbal. Verím, že dobre zapadne do tímu a pomôže nám v ligových i európskych zápasoch," povedal generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. pre klubový web. 

Okrem nigérijského hráča Slovan vo štvrtok predstavil ďalšiu posilu. Získal 22-ročného ofenzívneho hráča Adlera Da Silvu. Švajčiarsky futbalista s brazílskymi koreňmi prichádza z FK Pohronie na ročné hosťovanie s opciou na prestup.

"Adlera dobre poznáme zo slovenskej ligy. Je to talentovaný a perspektívny futbalista a vidíme v ňom veľký potenciál. Veríme, že ho v našom klube pod naším trénerským štábom naplno rozvinie a bude prínosom.

Berieme ho ako ofenzívneho hráča, ktorý môže nastúpiť na viacerých postoch," skonštatoval Kmotrík ml. na adresu švajčiarskeho hráča. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan predstavil dve posily, obe mal vyhliadnuté už dlhšie